Samtale:Søndre Bergenhus amt

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg lurer på om det kan være feil liste som er lagt til grunn for amtmennene fra Søndre Bergenhus. Det kan se ut til at det er amtmennene i Bergens stiftsamt som er ramset opp istedet. Jeg la ut bilde av gravminnet til Nils Vogt, amtmann 1850-59, og han står ihvertfall ikke på listen i denne artikkelen. Jeg henstiller til de som har greie på amtmenn, og som har kilder utover wikipedia, om å se på dette. Hilsen Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. jun 2012 kl. 15:21 (CEST)

Jeg har nå endret amtmannslisten for Søndre Bergenhus slik at den står som den er nå, og som jeg mener er den rette. Men jeg kan jo ta feil, så si fra! Den forrige lista bygget tydeligvis på en liste i Fylkesmannshåndboka, ser det ut til, og virket autorativ, men så så jeg at Fylkesmannshåndboka bare hadde brukt et leksikon som kilde for de gamle amtmennene. Og her kan det ha gått galt. Når jeg så sjekket siste utgave av Store Norske, som Wikipedia også bruker, så er den anderledes enn den som står i Fylkesmannsboka (som altså ikke er noen primærkilde i denne sammenheng). Både Vogt og andre beviselige amtsmenn var borte i den forrige lista, det var derfor jeg begynte å sjekke opp. Fylkesmannen i Hordaland bruker dessuten selv den listen som er brukt her på lokalhistoriewiki.no nå. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 4. jun 2012 kl. 20:55 (CEST)

Hei Stig. Det virker fornuftig slik du har ordnet det, og konsekvent med denne lista over amtmenn og fylkesmenn i nettversjonen av Store Norske Leksikon. Hilsen Aslak Kittelsen 7. jun 2012 kl. 08:33 (CEST)

Ja, nå er den lik den i Store Norske, og hos Fylkesmannen i Hordaland. Så får vi håpe at ikke alle disse er feil, da :-) Neida, lakmustesten var at to amtsmenn, som vi selv omtaler/har bilde av på lokalhistoriewiki som amtsmenn i den perioden i Søndre Bergenshus, ikke sto på den opprinnelige listen. Og da tenkte jeg at den måtte være feil. Det var sånn det begynte. Men det er ganske kronglete mye av dette, siden man har felles amtsmann med Bergen en periode, og så er det en stiftsamtsmann også. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 7. jun 2012 kl. 08:47 (CEST)

Begynn en diskusjon om siden «Søndre Bergenhus amt»

Start en diskusjon