Skårersletta

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Skårersletta, Solheim/Skårer i Lørenskog, er en vei fra Solheimkrysset og Solheimveien svakt sørøstover mot Skårerkrysset og Gamleveien. Veien har navn etter gården Skårer.

Langs Skårersletta ligger en rekke industribygg, som har huset industribedrifter som har vært viktige i Lørenskogs historie, som Emaljeverket AS (senere Norema), som sto ferdig i 1960-61, videre Tandberg Data. Også i dag ligger det viktig næringsvirkomhet langs Skårersletta, i nr. 45 holder bedriften Nor Cargo Thermo til, i Skårersletta 60 ligger en større næringseiendom som eies av Svega Eiendom AS. Apokjeden AS (Apotek 1), som er landets største farmasøytiske arbeidsgiver, har sitt hovedkontor i Skårersletta 55. En spesiell eiendom er den såkalte Marktgården i Skårersletta 78-80. Dette næringsbygget ble tatt i bruk i 1987 og huser blant annet det kommunale Marktgården Aktivitets- og Informasjonssenter for personer med psykiske lidelser.

Skårersletta er fylkesvei med en en årsdøgntrafikk (2004) på ca. 10 800 kjøretøyer. Årsdøgntrafikken er den gjennomsnittlige trafikkmengden for veien for et døgn. Veien fikk navn i 1982.


0230 Lorenskog komm.png Skårersletta er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9233943° N 10.9535779° Ø