Skogblomsten JUBA

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Skogblomsten JUBA er IOGT Lørenskogs barneavdeling og ble stiftet 2. september 1923 i IOGTs daværende lokale, Furulund, rett ved Lørenskog stasjon. Skogblomsten flyttet aktiviteten til moderforeningens nye lokale, Framtia, i 1926. I Skogblomsten fikk barna innføring i foreningsarbeid. 10–15 funksjoner av typen sekretær, kasserer og dørvakt gikk på rundgang med valg fire ganger årlig. Det var ukentlige møter der medlemmene selv sto for programmet. Losjen var uten tvil det største og viktigste tilbudet for barn i Lørenskog i førkrigsåra.

I 1990-åra dalte interessen for de tradisjonelle møteformene, og siden slutten av 1990-åra har Skogblomsten satset spesielt på barneteater for å opprettholde medlemstallet og aktiviteten. Det har ført til sikker rekruttering, men virksomheten har også satt større krav til de økonomiske rammene. Medlemstallet var i 2008 på cirka 70.

Det har alltid vært voksne som har ledet Skogblomsten. I denne sammenhengen ruver Aage Wiik, som overtok ledervervet i 1955 og beholdt det i over 40 år. I 1995 overtok Grethe Wiik som leder og hun er det fortsatt i 2017. I 2009 gikk IOGTs Juniorforbund og DNTs Barneforbund sammen og stiftet Junior- og barneorganisasjonen JUBA og Skogblomsten skiftet navn til Skogblomsten JUBA.

Fra 1998 har hovedaktiviteten vært teater og Skogblomsten har bl.a. satt opp "Annie get Your gun", "Folk og røvere i Kardemomme by", flere Prøysen- og Lindgren-stykker, "Dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Fred er å skape". I 2016 satt de opp "Løvenes konge" i samarbeid med St. Laurentiuskoret og trommegruppa til Lørenskog skolkorps og i 2017 er det "Aladdin" som blir vist.

Skogblomsten har mottatt flere priser for arbeidet sitt.


0230 Lorenskog komm.png Skogblomsten JUBA er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.