Snarøya Curlinghall

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Snarøya Curlinghall ligger i Langoddveien 6, Snarøya i Bærum. Hallen er riksanlegg for curling i Norge. Behovet for en fast curlingarena i Asker eller Bærum var stort etter at den opprinnelige Askerhallen – som hadde fire curlingbaner – brant i 1972. Veteranen Josef Bjaanes var pådriver og finansmannen Kjell Ulrichsen finansiell garantist for den nye hallen på Snarøya, som ble åpnet i november 1978 og hadde fire baner.

I 2006 ble hallen utvidet og har nå seks baner. Den drives av selskapet AS Curlingbaner, som eies av Norges Curlingforbund (majoritetsaksjonær) og curlingklubbene i Bærum. Hallen har vært arena for en rekke NM og andre nasjonale og internasjonale turneringer. I tillegg til trening og konkurranser for klubber og forbund, benyttes hallen av skoler og til utleie.

Dordi Nordby har vært hallbestyrer siden 1993.


Koordinater: 59.8872521° N 10.6194884° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Snarøya Curlinghall er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.