Sopelimen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Sopelimen er Nesodden historielags årsskrift. Fra starten i 1988 til 1991 under benevnelsen Årbok, og fra 1992 med navnet Sopelimen ettersom Nesodden har blitt kalt Sopelimsbygda.

Da skriftet så dagens lys i 1988 hadde historielaget diskutert det i flere år. Kulturutvalget i Nesodden kommune ga støtte, og da var oppstarten et faktum.

I første utgave annonserte historielagsstyret sin intensjon om at skriftet skulle inneholde intervjuer med primærkilder til Nesoddens historie. «Hva våre gamle har å berette om tidligere tider, om livsstil og levekår må samles og skrives ned», het det. Samtidig var det viktig å skrive om den løpende historien for å «registrere utviklingen i dagens Nesodden. DAGEN I DAG ER HISTORIE I MORGEN!» Årsskriftet har aldri hatt strenge standarder til for eksempel kildehenvisninger.

Sopelimen har hele tiden blitt utgitt som hefte. «Økonomisk ramme» begrenset sidetallet fra starten. Den første utgaven var på 46 sider, noe også seinere utgaver har holdt seg i nærheten av.

Eksterne lenker