Storå/Jågåsijdda (Narvik gnr. 227)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Storå/Jågåsijdda
Fylke: Nordland
Kommune: Narvik
Gnr.: 227

Av Finn Rønnebu


Vi må fram mot år 1700 for å finne en slags kontinuitet i bosettinga på Storå. Kildene før den tid er sparsommelige. I 1685 betaler sjøfinnen Clemet Joensen ”Korn- og Ostetiende”. Ved finneledingen i 1697 betaler samme mann skatt. Men ved manntallet fire år senere er han ikke å finne, og er trolig død. I 1701 bodde det tre ”Siöfinder” på Storå. Det var den ca. 50 år gamle Arnt Joensen, den ca. 40 år gamle Niels Svendsen og Olle Amundsen som var ca. 30 år gammel.


Vi har også en lite fragment av kirkebøkene som forteller oss at herrene Berg Larsen fra Helland og den nevnte Olle Amundsen fra Storå fikk ”syndsforlatelse”, eller ”absolusjon“ som det het i kirkespåket, i 1696 for å ha hatt samleie med finneenken Karen Amundsdtr. Karen hadde fått barn og hadde oppgitt begge som far. Dette har i grunnen ingen gårdshistorisk relevans for bygda Storå, men viser kun at mennskene for drygt 300 år siden tedde helt seg identisk med senere generasjoner, og generasjonene før det formodentlig.


De første 60 åra er brukersituasjonen på Storå forholdsvis uklar. Vi vet navnene på noen. Vi har allerede vært inne på hvem som bodde der i 1701. ”Ekstraskatten” som er en kilde mellom 1711 og 1718 gir også noen indikasjoner på brukersiden. I 1711 betalte Arnt Joensen og Nils Svendsen denne skatten. Det samme gjorde de i 1713 og 1715. I 1718 betaler Nils skatt, mens Arnt er borte fra kilden og erstattet av Erland Arntsen. Det er nærliggende og tro at Erland var sønn av Arnt Joensen.


Den nevnte Niels fikk sønnen Svend og datteren Berit mellom 1715 og 1720. Svend overtok etter faren og giftet seg i 1743 med Ingbor Olsdtr. Svend ble ingen gammel mann og etterlot seg en datter og kona Ingbor da han døde i 1755. Ingbor giftet seg pånytt året etter på Grunnvoll. Datteren Karen ble gift i Helmofjorden,


Vi må helt fram til den første bygselen i 1761 før vi får sammenheng i brukere. Gården ble da skyldsatt til 1 pund, og hadde som de fleste andre gården i Indre Tysfjord fram til da vært en tradisjonell finnerydning. Den første bygselsen gikk til Ole Aanetsen fra Sildpollnes, sønn av Aane Aanesen. Ole var gift med Milla Ericsdtr fra Kjelkvik, men ingen av barna deres ble på Storå.


I 1778 fikk Arent Amundsen en ny bygsel, og verdien var 18 mark. Arent Amundsen hadde i 1779 giftet seg med Caren Olsdtr fra Storjord. Paret fikk to barn, døtrene Ane og Inger. Ane ble senere gift på Ytre Kjær, mens Inger døde som liten. Etter skifteprotokollene å dømme tyder mye på at Aren og Caren bare hadde bygselen en kort tid. I 1781 går denne bygselen videre til Ole Amundsen fra Indre Kjær. Det kan være en forbindelse mellom Arent og Ole uten at vi kan være helt sikre. Ole var gift med Marit Amundsdtr og paret fikk tre barn hvorav den yngste, Anders, vokste opp og senere etablerte seg i Sørfjorden. Ole ble ingen gammel mann. Han døde i 1796 , 47 år gammel, og enken Marit giftet seg året etter med den betydelig yngre Gullic Larsen fra Helland, som i 1798 overtok denne bygselen (lnr. 98)


På høsttinget i 1792 det første bruket (lnr.92) på Storå solgt til en Aanet Nielsen. Han fikk skjøtet for 80 riksdaler. I den aktuelle periode er det bare en Aanet Nielsen i Tysfjord, og han bodde i Kikvika. Det er ingenting som tydet på at han på noe tidspunkt bodde eller drev gård på Storå. Alle barna født på 1790- tallet døpes fra Kikvika. En mulighet er at han kjøpte gården i 1792, men at andre drev den. Den siste muligheten, og den mest sannsynlige er at etternavnet er blitt feil i kildene og at det skal være Aanet Pedersen. Aanet Pedersen kom fra Hulløya og giftet seg i 1789 med enka etter Arent Amundsen. Etter tre år døde Caren og Aanet giftet seg pånytt i 1795 med Brynhild Paulsdtr fra Fagernes. Aanet og Brynhild fikk tre barn. Datteren Inger og sønnen Peder ble gift på Storå, mens yngstebarnet Ole døde som liten.


Ved folketellinga i 1801 ble det registrert 20 mennesker på Storå. I husstanden til Aane Pedersen og Brønhild var datteren Inger og stedatteren Ane etter hans første ekteskap. Ane giftet seg og Flyttet til ytre Kjær i 1803. I tillegg var det hele tre pleiebarn i famlien. Den 12 år gamle Barthil Paulsen, som var født på Tørnes i 1788. Foreldrene var Paul Joensen og Elen Andersdtr. Inger Jacobsdtr var også pleiebarn . Hun var født utenfor ekteskap. Foreldrene var Jcob Ericsen og Berit Paulsdtr. Det tredje pleiebarnet var Brønhild Ericsdtr, født på Tørnes i 1799, men hun ble farløs som ettåring. Brønhild ble senere gift på Haukøya.


Èn familie betegnes i 1801 som husmenn med jord. Det var Peder Andersen og kona Ane Christophersdtr. Hun kom fra Kjøpsvik, men bakgrunnen til Peder kjenner vi ikke. I motsetning til de to andre oppsitterne på Storå i 1801, betegnes Peder som ”Nordmand”. De tre andre kalles ”Find”. Peder og Agnes hadde i 1801 også sønnen Anders som senere ble gift på Straumsnes.


I den tredje husstanden Gullic Larsen, kona Marit Amundsdtr og hennes datter fra første ekteskap, Anders Olsen. Anders flyttet senere til Sørfjorden.


Den fjerde familien på Storå i 1801 var Paul Nielsen og kona Kirsten Pedersdtr og deres tre barn. Det er ikke dokumentert at Paul på noe tidspunkt hadde bygsel. Derimot var kona Kirsten søster av Aanet Pedersen, og det kan jo hende at de på uformell basis delte bruket. Men Paul har i folketellinga samme status som Aanet og Gullic, nemlig ”Find og Gaardbeboer”. Ved jordavgiftsfastsettelsen året etter heter at gården hadde ” 3de Opsidere”, og Paul var trolig ikke blant dem. Ingen av de fem barna til Paul og Kirsten vokste opp. Paret giftet seg 1789, men også de døde tidlig i 1804 og 1806.


I 1802 , om matrikkelnummer 92, sies det videre at Storå har fordelaktig fedrift og ”taalelig” kornavl, og fikk en maksimumsverdi på 125 rd.


I 1805 kjøpte John Reener, som nevnt gift med enken Petronella, den parten som i 1792 hadde blitt solgt til ”Aanet Nielsen”/Aanet Pedersen” for 114 riksdaler, Han fikk et såkalt auksjonsskjøte, forrige eier maktet ikke sine forpliktelser.


Bygselen, på 18 mark, som Gullic Larsen hadde hatt gikk i 1807 over til Ellev Andersen. Vi vet ikke sikkert hvem denne Ellev var, men det er trolig at han i 1829 ble far til Nils Ellevsen som bodde sitt voksenliv på Storå, men som var født på Tørnes.


I 1816 fikk Aanet Pedersen ny bygsel på 18mark . To år senere er det bare Aanet og Lars Torbersen som er oppsittere på Storå. Lars hadde flyttet fra Hestvik til Storå mellom 1802 og 1818. Det går ikke fram at han hadde egen bygsel. De drev gården som en enhet etter avtale med Reener i Kjøpsvik. Etter forholdene på tidlig 1800 –tall var Storå en betydelig gård. To hester, 7 kyr, 3 ungnaut og 40 sauer/småfe. I tillegg var elva, som plassen har fått navn etter, egnet til mølledrift. Lars og kona Caren Paulsdatter hadde fire barn. To av dem, Erland og Anders, vokste opp og ble værende på Storå. Erik Hansen var egentlig fra Kalvika, men hadde lenge bodd på Hulløya da han i 1837, 1 pund, fikk bygsel fra Reener ”for Levetid”. Han var gift med Berit Olsdtr fra Indre Kjær. Erik flyttet med familien til Storå engang mellom 1823 og 1837, mest trolig i 1830- åra.


I 1844 ble den andre gårdparten,18 mark og 3 ort, delt i 2 bygsler til henholdvis Peder Aanesen og Nils Pedersen. Den tidligere eier av Storå, John Reener, døde i 1842 og i boet etter ham ble skjøtet overført til ”jomfru Elsebet Reener”, trolig en brordatter, 2 pd og 12 mark, matr. 92/116 for 100 speciedaler.


Midt på 1840- tallet var det altså en eier og tre brukere på Storå. Peder Aanesen og kona Brynhild Persdtr. Paret giftet seg i 1827 og fikk fram til 1846 11 barn. Gården ble drevet sammen Nils Pedersen fra Sildpoldnes og hans kone Inger Aanetsdtr. Sistnevnte var søster av Peder. Nils og Inger hadde 5 barn, hvorav 2 ble værende på Storå. Peder Aanesen døde i 1846, og gården ble drevet videre av enka og ungene. Den eldste sønnen Aane, var 16 år da faren døde og vi må regne med at han fikk et stort ansvar i ung alder.


Fram mot midten av 1860- tallet skjer det noen betydelige endringer på Storå. Aane Pedersen giftet seg i 1855 med Malena Andreasdtr fra Tørnes, og i 1862 ble paret sjøleiere sammen med Ole Alexandersen fra Kjelkvik. Men allerede to år senere, høsen 1864, solgte Ole Alexandersen sin part til brødrene Andreas og Peder Esaiassen for 90 speciedaler, lnr. 194c,. Oles eierskap hadde trolig bare økonomiske årsaker. Lite tyder på at han på noen måte var tenkt å flytte til Storå.


1865

Andreas Esaiassen , som sammen med en stor søskenflokk hadde bodd flere steder i Tysfjorden, var nygift med Jensine Einarsdtr fra Myklebostad. Hustanden på nr. 194c bestod i 1865 av Anders og Jensine og deres sønn Gerhard. Brødrene Peder og Anders bodde også i huset. Peder var som nevnt medeier. Den tolv år gamle Ane Peersdtr fra Straumen var i tjeneste. Det var et lite bruk hustanden skulle leve av. Ei ku og sju sauer. De sådde ½ tønne bygg og satte tre tønner poteter.


nr. 194 a bodde Nils Pedersen, året før var han blitt enkemann, sammen med de ugifte barna Per, Anders, Paul og Brynhild. I huset bodde også drengene Nils Ellevsen og Kristian Andreassen. Bruket hadde hest, 4 kyr, 12 sauer. De sådde 1 ½ tønne bygg og sådde fire tønner poteter. I 1862 fikk Anders Nilsen skjøte på dette bruket, sjøl om faren i hvert fall i folketellingene er eier.


På nr. 194 b bodde Aane Pedersen og kona Malena Andreasdatter med sine tre barn. I tillegg bodde Aanes mor, Brynhild, i huset, samt den losjerende Nils Pedersen som var bror til Aane, og Lava Nielsdtr, som var tjenestejente og enke fra Hulløya. Aane hadde hest og 2 kyr og 7 sauer. Han sådde ½ tønne bygg og satte 1 tønne potet.


På bruk nr. 195 hadde Hans Peter Eriksen blitt sjøleier i 1862, da han overtok etter faren Erik som hadde vært bysgelsmann fram til da. Hans hadde i 1860 giftet seg med Johanne Olsdtr fra Råna. I 1865 hadde paret fire barn. To av dem var født før ekteskapet ble inngått, noe som var særskilt midt på 1800- tallet. Hans sin far også i huset. Det samme var drengen Edevard Kristensen, og Eriks pleiesønn Ole. Om Edevard og Ole var brødre vet vi ikke. Bruket fødde 1 hest, 5 kyr og 11 sauer. Det ble sådd 6/8 tønne bygg og satt 4 tønner poteter.


1875

Går vi 10 år framover i tid, har det skjedd betydelige endringer på Storå. På bruk 194 b (tidl. 194 a) bodde fortsatt Nils Pedersen og tross sine 76 år var han fortsatt ”pater familias” og tre voksne sønner var forsatt ugifte og i huset. Det samme var Brynhild som nå var gift med Nils Ellevsen, men paret hadde ikke barn, men i deres hushold var tjenestejenta Serine Pedersdtr fra Indre Kjær. Anthon Hansen, den elleve år gamle sønnen til den avdøde naboen Hans Eriksen, var pleiebarn. Det samme var 15 år gamle Anna Johansdtr fra Vågan. Bruket hadde fortsatt hest, 4 kyr og 20 sauer. Korn og potetdyrkinga var den samme som i 1965. Anders var den rettmessige, og da han døde i 1889 overtok broren Paul bruket. Også han var ugift og døde i 1893.


Bruk nr. 194 c ikke lenger brukt som betegnelse i 1875, men utgjorde bruk nå 194 a og hadde to eiere og to hushold: Aane Pedersen og Peder Essaiassen. Den definitivt største delen av bruket tilhørte Aane Pedersen og kona Marie Larsdtr. Aane hadde blitt enkemann i 1868 og to år senere giftet han seg med Marie som var født i Efjorden. Det var bare de tre barna fra Aanes førdte ekteskap som ble værende på Storå. Barna fra andre ekteskap reiste ut av bygda og kommunen. I 1875 bodde Aanes tre barn fra første ekteskap hjemme sammen med far, stemor og tre halvsøsken. De hadde hest, 2 kyr og 8 sauer. De sådde ¾ tønne bygg og satte 4 tønner poteter. På Aanes del bodde også en husmannsfamilie uten jord, det var Nils Størk Pedersen og kona Anne Isaksdtr fra Folda og hennes mor Brynhild Pedersdtr, trolig født på Fagernes i 1806. Den 30 år gamle Nils og familien eide en sau. Attåtnæringene var fiske og skomakeri.


Den andre delen av bruket var betydelig mindre. Det var Peder som nå hadde overtatt etter broren Andreas. Peder Esaiassen hadde giftet seg i 1871 med Johanna Olsdtr fra Mulbukta. I 1875 hadde paret fått to barn. I tillegg til foreldre og barn var det ei tjenestejente i huset. Det var Adelus Jensdtr som nå var enke for andre gang. Men hennes oppholdet hos familien til Peder var midlertidig; året etter giftet hun seg med Peder Nielsen, den 57 år gamle sønnen til Nils Pedersen på nabobruket. Noen år senere skulle hun oppleve å bli enke for tredje gang. På den delen av bruket hadde de i 1875 ei ku, en gris og fem sauer. De sådde litt bygg og satte tre tønner poteter. Peder og Johanna ble etter hvert hardt rammet. Ingen av de ti barna de fikk nådde voksen alder. For familien til Peder som for så mange andre, var det nok fjordfisket som var ga det daglige brød.


Sammen med familien bodde også Peders yngre bror, Anders som var nygift med Peroline Pedersdtr fra Haukøya. Paret utgjorde et eget hushold, og flyttet noe seinere til Sørfjorden.


På bruk 195 foregikk det store endringer midt på 1870- tallet. Hans Eriksen maktet ikke å holde på bruket sitt, og i 1871 ble det solgt til Jens Gaarder Kristoffersen for 200 spd. Sine siste år levde Hans som husmann på Bjerkenes før han døde i 1874. To av døtrene som vokste opp ble senere gift på Tørnes og i Straumen, og fikk en betydelig etterslekt. Datteren Hansine var i 1875 i tjeneste hos Lind i Kjøpsvik, som er det siste spor av henne. De andre fem barna til Hans og Johann døde som små. I 1873 solgte Jens Gaarder en del av gården (195a) til Jørgen Berntsen for 80 speciedaler. Delinga førte til at Gaarders del fikk benevnelsen 195b.


Jens Gaarder og kona Gurine Pedersdtr kom fra Hamarøya og til Storå. Fram til 1887 fikk de til sammen 10 barn, hvorav to etablerte seg i bygda. I husstanden var det i 1875 foreldrene og fire barn og Aleth Danielsdtr som var Gurines mor. Ole Kristensen var tjenestegutt som han også 10 år tidligere hadde vært hos Hans Eriksen. Bruket hadde 2 kyr og 13 sauer. Utseden var 1 tønne bygg og tre tønner poteter.


Jørgen Berntsen kom fra Røros og ble lensmann i Tysfjord. Han giftet seg i 1871 med Ellen Lind (Schelderup) fra Kjøpsvik. Paret hadde på dette tidspunkt fått sønnen Bernhard. Paret hadde to tjenestejenter, Karen Larsdtr og Magdalene Jensdtr. Også hos denne familien var det en Ole Kristensen i tjeneste, denne Ole var var sønn av Kristen Pedersen fra Mannfjorden. På bruket var det i 1875 en hest, 3 kyr, 7 sauer, 1 gris og 3 rein. Reinen var nok såkalt sytingsrein som ble gjetet og tatt vare på av nomadiserende samer, mot ulike gjenytelser.


Andreas Esaissen som tidligere hadde vært selveier, ble i 1874 husmann under bruket til Jørgen Berntsen. Dette var et formelt forhold med en tinglyst festeseddel. Til å være husmannplass, var den relativt romslig med ei ku, fem sauer og en gris. I tillegg ble det satt 1 ½ tønne poteter.


Som matrikkelen fra 1886 viser skjedde det ingen betydelige endringer i gårdsstrukturer på Storå fram til midten av 1880-åra. Utskiftningen på 1870- tallet bekreftet praksisen som allerede hadde satt seg.


Rundt 1870 ble det ryddet enda en husmannsplasse på bruk 195 a). Det var Mekal Johnsen fra Værdalen som drev plassen med 2 sauer og litt korn og poteter i tillegg til fiske. Mekal var gift med Ingeborg Andreasdtr fra Tørnes. Sønnen deres Markus ble boende på Storå livet ut, men de andre tre barna etablerte seg rundt om i Tysfjord.


Rundt århundreskiftet 1900

I 1889 døde Aane Pedersen og det var vel meningen at Erland skulle overta.. Erland hadde giftet seg i 1886 med Ellen Pedersdtr fra Tørnes og paret levde en tid som såkalte inderster. men bare få dager etter sin andre barnefødsel i juni 1891, døde hun. Ellen etterlot seg den tre år gamle datteren Bergitte, mannen Erland og den nyfødte som naturlig nok fikk navnet Elen, men etter noen uker døde også hun. Erland var på bar bakke og bruket ble solgt for tusen kroner til Sivert Romstad, født på Aas i Nord- Trøndelag. I 1891 giftet han seg med Ane Olsdtr fra Helland og paret etablerte seg på Storå på det som da hadde betegnelsen bruksnummer 1. Skyldmarken var 1 mark og 5 øre. I 1900 hadde paret fått sønnene Sivert Olaf og Johannes. De hadde også fosterdatteren Klara Andersdtr fra Ankenes.


Bruksnummer 2 ble rundt århundreskiftet delt i Elvehøi (skyld 26 øre, senere 21 øre) og Lund (27 øre). Deler av dette bruket hadde tidligere tilhørt Peder Essaiassen. I 1900 ble bruket kjøpt av Jens Enevold Olsen fra Mannfjordsommerset. Jens og kona Elen Arnolda Pedersdatter (Henriksdtr) kom trolig til Storå i 1899. Året før døde Peder Esaiassen og han hadde ingen etter seg, tross en stor barneflokk. I 1900 hadde Jens og Ellen fått 3 barn. Som hushjelp hadde familien Elen Eliasdtr som hadde vært gift på Drag. Søstra og broren til Jens, Berit Marie og Annanias, og deres mor, enken Karen Olsdtr. Berit Marie hadde også sønnen Oskar, født i 1893. Det var m.a. o folksomt i huset. De fire sistnevnte utgjorde et eget hushold. Vi må nok regne med at husholdningene i det alt vesentlige livnærte seg av fiske.


Bruk nr. 6 og 4 tilhørte i 1900 fortsatt Jens Gaarder Kristoffersen og Gurine og de tre yngste barna Jens, Sigvart og Anna Karoline. Bruk 6 hadde et skyldøre på 1mark og 15 øre, mens bruk 4 hadde et skyldøre på 25 øre.


Bruk nr. 5 hadde vært eid av Anders Nilsen og senere broren Paul Nilsen. Ingen av disse hadde etterkommere og Paul testamenterte før sin død i 1893 sitt bruk til Erland Aanesen. Vi har allerede vært inne på Erlands dramatiske skjebne på kort tid før, men nå ordnet ting seg for ham. Bruket fikk fikk senere nytt nummer 8, og bruk nr. 5 går ut av matrikkelen. Bruket fikk en skyld på 1 mark og fire øre. Erland Aanesen giftet seg på nytt i 1894 med Inger Henriksdtr som var søster til Erlands første kone. Inger var enke og hadde sønnen Høyer etter et kort ekteskap med Kristian Jensen, sønn til Jens Gaarder. Mellom 1894 og 1912 fikk Inger og Erland 9 barn. Det var folksomt i huset rundt århundreskiftet. I 1900 hadde de fem barn. Emma Andersdtr fra Sørfjorden var tjenestejente. Jensine Johansdatter, enke etter Olaus Knudsen på Ness bodde også i huset. Det samme gjorde Andreas Aanesen, bror til Erland som var ungkar og livnærte seg av skomakeri. Også en kvinne ved navn Kaja Johannesdatter hadde tilhold hos familien. Hun var ikke fra Tysfjord, og var trolig i en slags pleie der.


Bruk 3 (28 øre) , 7 (1mark og 15 øre) og 5 (70 øre) (deler av bruket som Paul Nilsen hadde eid) tilhørte Jørgen Berntsen. Bruket ble i 1909 slått sammen til bruk nr. 7, og fikk en skyld på 2 mark og 13 øre. Jørgen var i 1892 blitt enkemann. I 1900 bodde sønnen Einar sammen med faren. Jensine Bordewich fra Borge Ofoten var husbestyrer og Martine Skjærpmo bodde i huset og var lærer på Storå. I 1902 ble hun gift med Jørgen og de fikk to sønner sammen.


Andreas Esaissen og Jensine Einarsdtr var fortsatt husmenn hos Berntsen i 1900. Sønnen Gerhard bodde heime og var fisker. Anton Pedersen fra Tørnes var fostersønn og Svend Olsen fra Mulbukta bodde også huset og var såkalt dagarbeider.


Andreas Olsen fra Kjelkvika og kona Jonette Andreasdtr fra Namdalen hadde giftet seg i 1869, men hadde lenge bodd utenfor kommunen, men på 1880- tallet kom de til Tysfjord og ble såkalte strandsittere først på grunnen til Jens Gaarder, senere under bruk 7. Det vil si at de hadde ei lita stue og en liten jordflekk de dyrket poteter på. Sønnen Nikolai bodde hjemme i 1900 og var som faren fisker. De fikk en tinglyst husmannseddel i 1888.


I 1900 bodde fortsatt Mekal Johnsen og kona Ingeborg på husmannsplassen sin på Storå under bruk 7. Bare den yngste sønnen, Markus, bodde hjemme i 1900.


SLEKTSHISTORIE FOR Storå (gnr. 227)

Av Finn Rønnebu


1. A Niels Svendsen ca. 1660 -

  1. Svendca. 1715 (2)
  2. Berit (5 + Undereide 8)


1. Sven Polsøn ca.1722 - d 1772 g. 1730 m. Ane Ellefsdtr - 1750 (Kjøpsvik 6 + 6B)

Paret bodde også på Kjøpsnes. Ingen opplysninger om barn.


2. Svend Nielsen ca.1715 - 1755 (1) g. 1743 m. Ingbor Olsdtr - 1767 (+ Grunnvoll 6B)

  1. Karen ca.1753 (kan trolig kobles til Helmofjorden 13)


3. Arent Amundsen 1759-1788 g. 1779 m. Caren Olsdtr 1743-1792 (+ 4)

  1. Ane 1781 (Ytre Kjær 8)
  2. Inger 1783-1795


4. Aanet Pedersen ca.1757 – 1827 (Hulløy 12) g. a) 1789 m. Caren Olsdtr * ca. 1743 -1792 (+3)

g. b) 1795 m. Brønhild Pauldtr. 1777 – 1811 (Fagernes 2)

  1. Inger 15/1 1798 (18)
  2. Peder 28/7 1805 (15)
  3. Ole 30/8 1810 - 1811


5. Peder Persen - df 1744 (trolig fra Haukøy) g. 1740 m. Berit Nielsdtr (trolig 1A + Undereide 8)

  1. Ingbor 1741


6. Harrel Olsen ca. 1734 – 1780 (Grunnfjord 1) g. m. Marie Jørgensdtr ca. 1744 - 1789


7. Anders Olsen ca. 1735 - 1780 g. ca. 1755 m. Brønnel Erlandsdtr ca.1715 - 1780 (+ Ytre Kjær 4)

  1. Ingbor 1756
  2. Maren 1758
  3. Inger 1761
  4. Pouvel 1765-1772

Det er trolig at Brønnel var født seinere enn oppgitt alder ved død. Etter 1766 bodde familien på Indre Kjær.


8. Peder Andersen ca.1770 - g. 20/11 1797 m. Ane Christopherdtr 14/10 1770- (Kjøpsvik 19)

  1. Anders 8/9 1798 (Straumsnes 10)
  2. Christen 23/7 1803 - juni 1814
  3. Per 22/4 1806 – juni 1814
  4. Sivert 5/5 1812 (Kjelkvik 9)

Familien har antakelig hatt 4 barn til


9. Gullic Larsen 30/3 1775 - (Helland 12) g. 1797 m. Marit Amundsdtr ca 1735 (+14)


10. Paul Nilsen 1764 - mars 1806 (Helland 7) g. 10/1 1789 m. Kirsten Pedersdtr. 1761-1804 (Hulløy 12)

  1. Niels Paul 6/1 1789
  2. Milrie / Milla 26/3 1791
  3. Inger 9/8 1793 - febr. 1795
  4. Gutt des 1795 – dså
  5. Ingbor 27/3 1797- juni 1802

Niels og Mildrie er nevnt i skiftet etter moren i 1804, bare Milrie nevnt i 1806 etter faren.


11. Aren Olsen 23/11 1819 m. Elen Sophie Larsdtr.


13. Ole Aanensen 1735 – mai 1796 (Sildpollnes 1) g. a) ca 1761 m. Milla Ericsdtr.ca. 1730 – okt 1779 (Kjelkvik 1)

  1. Berit 6/6 1762 – dså
  2. Eric 2/12 1763 (Lysvold 5)
  3. Anders 16/2 1766 – dså
  4. Anders 25/5 1767 (Lysvold 6)
  5. Enger (sic) 30/5 1770- 30/5 1772

g. b) 4/6 1781 m Berit Østensdtr ca. 1728 – apr 1808 (Håkonset i Efjord)

Paret flyttet trolig til Lysvold


14. Ole Amundsen 1749 - 1796 (Indre Kjær 4) g. m. Marit Amundsdtr ca. 1735 - (+9)

  1. Aanet/Amund 1783 -1789
  2. Gutt 1781 – dså
  3. Anders 1784 (Sørfjord 6)

Paret hadde sannsynligvis 3 barn før Aanet.


15. Peder Aanesen 27/8 1805 - 11/2 1846 (4) g. 10/10 1827 m. Brynhild Sophia Persdtr 14/2 1806 - 30/3 1876 (Foreldre: Per Hansen og Inger Nielsdtr)

  1. Anne Gurine 12/9 1828 (Tørnes 34 + Tørnes 53)
  2. Aane 29/1 1830 (16)
  3. Erland 31/1 1832 – dså
  4. Peder Olai 6/10 1833 – mars 1834
  5. Inger Maria 5/11 1834 – 8/5 1836
  6. Ingeborg Anna 5/3 1836 – dså
  7. Erland Andreas 16/5 1837 – 16/1 1862
  8. Brynhild Marie 24/8 1839 (Tørnes 48)
  9. Andreas 1842 – 23/4 1842
  10. Johanne 5/6 1843 – dså
  11. Nils Størk 9/11 1844 (22)
  12. Pernelle 1846 - dså


16. Aane Pedersen 29/1 1830 – 20/12 1889 (15) g. a) 29/10 1855 m. Malena Kirstina Andreasdtr. ca. 1827- 13/11 1868 (Tørnes 26)

  1. Peder Albert Hellemann 3/3 1855 (Bukta 9)
  2. Erland Andreas 22/7 1862 (24)
  3. Andreas Karelius 1/5 1865 – 6/3 1913

g. b) 25/4 1870 m. Marie Larsdtr 14/9 1847 - (far: Lars Hansen, Rødøy i Efjord)

  1. Magdalene Kristine Anna 25/9 1870
  2. Elen Anna 16/4 1872
  3. Aage Bernt Marthin 1/4 1874 - 5/1 1900
  4. Jonas Andreas 12/3 1876
  5. Peder Bernhard Selmer 23/6 1878 – 30/12 1935
  6. Magnus Adolf 2/8 1880
  7. Jørgen Bernhard 10/7 1882
  8. Hagerup Antonius 24/9 1884 – 18/12 1889

Magdalene fikk datteren Aagot Henriette 29/8 1891 – dså. Far er ”matros” Kristian Hansen. Magdalene til Svolvær, gift med Edvard Eliassen. Elen til Svolvær, gift med Elias Dahl. Jonas g a) med Anna Eriksen fra Mosjøen og b)med Hanna fra Vågan i Bodin. Paret bosatt i Bodø. Bernhard (til daglig kalt Selmer) til Harstad og Bodø, gift med Perta Bjerkås fra Dyrøy. Magnus og Jørgen til Svolvær.


17. Erland Larsen 1792 - (Hestvik 1) g. 3/10 1830 m. Inger Nilsdtr ca. 1791-


18. Nils Størk Pedersen 7/4 1794 – 13/4 1880 (Sildpoldnes 3) g. 28/10 1818 m. Inger Aanetsdtr 1798 - 30/5 1864 (4)

  1. Per/Peder 24/10 1819 -1/10 1889 (30B)
  2. Anders 4/2 1822 - 8/9 1889
  3. Paul 10/4 1823- 6/8 1893
  4. Anne Christine 18/8 1825 – 6/3 1829
  5. Brynild Marie 14/11 1828 (21)


19. Andreas Enevold Esaiassen 1836 - 20/5 1902 (Grunnvold 10) g. 15/8 1863 m. Jensine Kathrine Brun Einarsdtr ca.1830 - 7/1 1913 (Myklebostad, far: Einar Jensen)

  1. Gerhard Ingemand Peder 25/10 1863 - 5/3 1919
  2. Anne Bergithe 13/9 1869 (Tørnes 59)
  3. Johanna Karoline Marthine 24/8 1874 – 11/12 1882

Familien bodde også i Sørfjorden


20. Hans Peter Eriksen ca.1818 - 15/9 1874 (Hulløy 24) g. 28/9 1860 m. Johanne Olsdtr. 1833 - (Råna 8 + Straumsnes /Kjelkvik 12)

  1. Oline Bergithe 14/3 1852 (Tørnes 39)
  2. Hansine 24/5 1858
  3. Anne Bergithe 29/7 1861 – dså
  4. Jakobine Amalia 27/10 1862 – 18/5 1870
  5. Hans Anton 9/9 1864 – 20/7 1883
  6. Enok Johan 3/10 1866 – 18/5 1870
  7. Johan Peder 6/2 1868- dså
  8. Elen Margrethe 25/8 1869 (Straumen 32)


21. Nils Ellevsen 1829 - 19/6 1893 (Tørnes,far: Ellev Andreassen/Andersen) g. a) 28/10 1869 m. Brynhild Marie Nilsdtr.1828 – 5/4 1884 (18)

g. b) 7/6 1886 m. Henrieth Josefine Hansdtr 30/6 1855 - (Tørnes 32)

  1. Emma Karoline 2/2 1887 – dså
  2. Nils Heggelund 2/7 1888 - 22/7 1889
  3. Harald Martin Ruthberg 29/6 1890
  4. Arnoldus Peder Emil 26/8 1892

* Da Nils gifter seg i 1869 oppgir han Ellev som far og at han er født på Tørnes.


22. Nils Størk Pedersen 9/11 1844 – 9/9 1921 (15) g. ca 1873 m. Anne Johanna Isaksdtr. 10/6 1843 - 12/2 1914 (Foldens prestegjeld)

  1. Ida Johanna Peroline 12/11 1874
  2. Ingvald Nikolai Edvin 9/3 1877 – 4/2 1910
  3. Angell Severin Ingemann 15/6 1879 – df 1900
  4. Leonora Bergithe 15/9 1881 – df 1900?
  5. Laura Alvilde 3/3 1884 (Ness 21)
  6. Lovise Marie 17/7 1888 – 13/8 1889


23. Anders Larsen ca.1798 - (Hestvik 1) g. 21/10 1827 m .Marit Jonsdtr.ca.1806 -


24. Erland Andreas Aanesen 1862 *- 1934 (16) g. a) 29/7 1886 m. Ellen Anna Pedersdtr (Henriksdtr) 1864 - 12/6 1891 (Tørnes 48)

Birgitte Marie 12/4 1888 (38)

Elen Anna 7/6 1891-30/8 1891

g. b) 3/11 1894 m. Inger Birgitte Henriksdtr (Pedersdtr) 1867 – 16/2 1946 (Tørnes 48 + 29)

  1. Elfrida Marie 7/5 1894 (Kjøpsvik 131 + Kalvik 38)
  2. Peder Emil 17/1 1892 1895
  3. Sandra Kristine 12/1 1898 (49)
  4. Jenny Petrine 9/12 1899 – 30/10 1964
  5. Annie 22/3 1903 (48)
  6. Anna Sofie 25/1 1905 (Kjøpsvik 173)
  7. Erland Ingemann 21/4 1908 (55)
  8. Antonette 18/10 1910 – dså
  9. Jensine Gurine 8/3 1912 – 25/5 1913

Erlend fikk sønnen Karl Mathias Emil 15/3 1884 - dså, mor: Josefine Hansdtr (1865)

Jenny gifter seg i 1930 med Arthur Hermansen (Ness 19)


25. Jens Gaarder Kristoffersen 1839 - 27/4 1912 g. ca 1867 m. Gurine Marie Pederstdr. 1842 - 1931 (Hamarøy, moren er Alethe Johanna Danielsdtr f. 1822 , se Storjord 21)

  1. Kristian Albrigt 8/9 1868 (29)
  2. Peder Lydion Vinher 23/3 1871- 7/2 1897
  3. Sara Mathilde 5/2 1873 (36)
  4. Julius Georg 5/2 1875 – 19/1 1881
  5. Bernt Edvard 1877- 10/3 1897
  6. Simon Kornelius 16/8 1879 – df 1900
  7. Jens 16/8 1879 (Rørvik 26)
  8. Julius Severin 16/4 1882 – 13/2 1888
  9. Anna Karoline 13/1 1885 – 1/7 1916
  10. Sigvard Antonius 30/5 1887 – 7/2 1914


26. Jørgen Berntsen 13/2 1843 – 28/8 1922 (Røros, far: Bernt Olsen) g. a) 2/9 1873 m. Ellen Margrethe Lind Schelderup 1845 - 17/5 1892 (Kjøpsvik/Kjøpsnes 22)

  1. Bernhard Arnoldus 1874
  2. Jacob 17/6 1876
  3. Sverre 11/5 1878 – 18/1 1881
  4. Sigurd 12/3 1880 – df 1900
  5. Sverre 20/4 1882 – df 1900
  6. Einar 11/3 1885 (Kjøpsvik 81)

g. b) 1/9 1902 m. Martine Skjærpmo 1871- (Beitstaden i NT,far Ernst Sivertsen)

  1. Sverre 15/11 1902
  2. Reidar 23/6 1908


28. Mekal (Nikol) Johnsen 9/12 1829 – 26/12 1914 (Værdalen i NT, far) g. 24/9 1866 1868 m. Ingeborg Sophie Andreasdtr. 19/10 1842 – 2/1 1922 (Tørnes 26)

  1. Johan Martin 6/6 1869 (Bjerkenes 9)
  2. Andreas Kornelius 1874 (Kjøpsvik/Kjøpsnes 57)
  3. Arnt Olaf 18/11 1874 (Klubbvik/Mannfjord 12)
  4. Markus Ingvald 10/10 1878 (44)


29. Kristian Albrigt Jensen 8/9 1868 - 6/2 1891 (25) g. 28/12 1888 m. Inger Bergitte Marie Pedersdtr. (Henriksdtr.) 1867 - (Tørnes 48 +24)

  1. Høyer Bernhard 1889

Høyer giftet seg i 1910 med Kristine Peroline Jensen (1889) Far: Jens Kristensen


30. Peder Esaiasen 1834 - 3/10 1898 (Grunnvoll 10) g. 12/1 1871 m. Johanna Gjerthine Olsdtr 22/7 1848 - (Mulbukt 5)

  1. Anne Kathrine Gurine 20/1 1873
  2. Albertine Emilie Pernille 29/3 1875
  3. Johanna Marie Kristine 4/3 1877- dså
  4. Hagerup Johan 2/9 1878 – 9/3 1879
  5. Albert Bernhard 1880- 26/7 1894
  6. Pernille Bertine 15/4 1882- 24/8 1889
  7. Ida Emilie 18/12 1884 – dså
  8. Ole Martin Hagerup 18/3 1886
  9. Petra Judithe 21/2 1892 - 15/5 1892

Familen er ikke på Storå ved folketellinga i 1900


30.B Peter Nilsen 24/9 1819 – 1/10 1889 (18) g. 9/11 1876 m. Adeløs Marie Jensdtr 25/5 1826 – 14/5 1907 (Straumen 6 + Tjårnes 9 + Losvik14)


32. (Nikolai) Andreas Olsen 1847 -3/6 1927 (Kjelkvik 12) g. 23/9 1869 m Jonette Andreasdtr. 1846 – 21/12 1927 (Født i Namdalen, far: Andreas Haagensen)

  1. Ovidia Maria Magdalene 16/4 1870 – 6/1 1894
  2. Nikolai Joakim Andreas Olaf 1882 (37)

Bodde også på Tjårnes


33. Daniel Johan Kristoffersen ca. 1841 – 25/2 1924 (Hamarøy) g. m. Louise Larsdtr. 1859 – 31/5 1903 (Herøy på Helgeland)

  1. Karl Alfred Lund 25/12 1883 – 8/1 1884
  2. Karl Marius Lund 1885 (41)
  3. Peder Karoli Arnt 16/2 1887 – 12/1 1912
  4. Nilsine Alvilde 25/2 1890 – 27/1 1914
  5. Dagny Leonora 24/4 1892
  6. Emma Marie 6/4 1895

Emma giftet seg i 1917 med Peder Edvard Johansen (Undereide 16)


34. Jens Enevold Olsen 1863 – 11/12 1920 (Tørnes 50) g.16/9 1891 m Elen Arnolda Pedersdtr 1871- 17/12 1922 (Tørnes 48)

  1. Aagaard Emil 29/6 1891 – dså
  2. Haakon Aagaard Emil 27/8 1892 – 4/10 1912
  3. Peder Kornelius 7/3 1896 – dså
  4. Halfdan Bjarne Hjalmar 4/7 1897 (48)
  5. Karoline Olga 21/5 1899
  6. Konstance Peroline 12/9 1901
  7. Emma Jensine 19/9 1903
  8. Alfhild Bergitte 17/5 1905 *
  9. Julie Henriette 15/8 1908
  10. Arnoldus 4/3 1911 – dså

Familien bodde Mannfjorden i 1890 – åra. Alfhild (Alvilde) giftet seg i 1941 med Johan Martin Sæther (1901) fra Narvik. Karoline fikk sønnen Jens i 1923, far: Anton Pedersen (Tørnes 59)


35. Sivert Romstad 1858 - 1933 (Far: Sivert Elisæus Olsen f. Høyføtten i Beitstaden, NT) g. 20/5 1891 m. Anne Elisabeth Kristine Olsdtr. 1874 – 1/2 1969 (Helland 35)

  1. Olaf Ingvald 12/5 1892 – 27/12 1936 (45)
  2. Johannes Martin 21/4 1895
  3. Anna Lovise 28/3 1903 – dså
  4. Anna Sofie 6/1 1905
  5. Marie Olina 26/3 1909 – 10/12 1997
  6. Sverre Asbjørn 24/11 1916 (59)


36. Oluf Gerhard Jonasen 1870 - (Tjårnes15) g. 9/7 1896 m. Sara Mathilde Jensen 1873 - 5/3 1898 (25)

  1. Jonas Antonus 31/1 1896
  2. Petra 4/3 1898- 5/3 1898


37. Nikolai Joakim Olaf Andreassen 1882 – 12/1 1912 (32) g. 29/6 1905 m. Nikoline Sofie Henriksen 1882 – 21/7 1950 (Tørnes 48)

  1. Bjarne Othelius 5/8 1905
  2. Alvin Joakim 22/6 1907 (Kjøpsvik 157)
  3. Oskar Karolius 10/9 1908 – 15/3 1982 *
  4. Hildur Elise 24/8 1912

* Oskar ble 15/8 1939 far til Birger Johan, mor: Ida Stenseng (Ness 21)


38. Olaf Kornelius Kristiansen 1883 – 7/8 1944 (Tørnes 39) g. 1/9 1911 m. Bergitte Marie Erlandsdtr 1888 – 12/5 1947 (24)

  1. Elen Anna 7/8 1914
  2. Borghild Helmine 2/10 1920

Elen fikk sønnen Olaf Birger 13/3 1948 , far: Bertin Olsen (1912) Valberg i Lofoten


39. Marthin Johan Andersen 8/7 1891 – 29/11 1986 (Tysnes, far: Lennert Andersen) g. 25/7 1918 m. Ragna Oline Hansen 1891 – 22/4 1981 (Bogen 50)

  1. Leif Ingemar 15/5 1919 (62)
  2. Henry 1/7 1920
  3. Hans 15/1 1926 (65)
  4. Oskar Andreas 12/6 1927


41. Karl Marius Danielsen 1885 – 12/1 1912 (33) g. 29/10 1911 m. Amanda Esekine Johansen 1891 – (Tørnes 60 + Indre Kjær 24)


42. Eivind Pedersen 1884 – 3/7 1940 (Indre Kjær 21) g. 29/12 1908 m. Juditte Helga Marie Kristensen 1888 – 14/10 1963 (Grunnvoll 21)

  1. Einar Johan Sigurd 1/5 1909
  2. Karl Amandus 20/6 1912 – 16/3 1913
  3. Karl Marselius Hilmar 22/6 1914 (61)
  4. Ingeborg Johanne 20/3 1916
  5. Solveig 7/5 1918 – 5/12 1921
  6. Kristen Henry 3/3 1920 - 1932
  7. Sigurd Angel 29/11 1922 - dså
  8. Sigurd Arne 21/1 1924 (63)
  9. Solveig Hansine Pernille 5/8 1930

Paret på Allmenningen i 1909


43. Edvard Kvalvik 14/6 1881 – 24/2 1940 (Rødøy, foreldre: Ellen og Benjamin Ingebrigtsen, se 50 og 52) g. 1915 m. Selma Nilsen 1896 – 12/4 1948 (Råna 13)

  1. Kristian Sandrup Olai 19/1 1916 (60)
  2. Nora Johann Karlotte 10/5 1920 *
  3. Edmund Bang 13/2 1922 – 13/2 1924
  4. Edmund Benjamin 9/9 1925
  5. Rigmor Nilsine Johanna 18/9 1927

* Nora ble født i Rødøy. Hun giftet seg i 1940 med Harald Nygård fra Vågan. Far til Edvard, og nr. 50, Knut Kvalvik, er Benjamin Olai Ingebrigtsen 1842 – 12/1 1927.


44. Markus Ingvald Mikalsen 1878 – 1930 (28) g. 6/8 1918 m. Jenny Nikoline Johnsen 1886 – 22/9 1952 (Ulsvågsfjell i Hamarøy, far: John Pedersen)

  1. Ingeborg Nikoline 26/3 1922
  2. Nils Leif Johan 22/5 1925 – 16/11 1947
  3. Karly Eline Agnete 26/7 1927


45. Olaf Romstad 1892 – (35) g. 22/8 1918 m. Judith Johansen 1895 – 14/1 1987 (Tørnes 42)

  1. Asbjørg Synnøve 5/5 1923 – 11/11 1944
  2. Johan Nikolai 28/4 1927 (67)


47. Marthin Larsen 1892 – 5/10 1971 (Bjerkenes 10) g. a) 1917 m. Jacobine Johansen 1898 – 1932 (Bjerkenes 9)

  1. Reidun
  2. Jarl
  3. Marcelius Marthin 27/5 1924
  4. Arnlaug Jensine 18/2 1928
  5. Ingrid Jenny Marie 677 1930

g. b) 20/12 1941 m. Malfrid Ingvalda Jacobsen (Johansen) 26/8 1907 – 14/9 1990 (Hadsel, far: Vilhelm Johansen)

  1. Jan Martin 1937
  2. Kristian Johan 25/3 1937
  3. Willy Marion 2/4 1946


48. Halfdan Jensen 1897 – 15/10 1975 (34) g. 1922 m. Anny (Annie) Aanesen 1903 – 30/12 1972 (24)

  1. Jarl Arne 28/4 1925 (Kjøpsvik 284)
  2. Ingly Erna 13/4 1927


49. Konrad Emil Pedersen Fredheim 1893 – 29/8 1962 (Tørnes 59) g. 19/8 1922 m. Sandra Kristine Aanesen 1898 – 6/8 1996 (24)

  1. Peder Andreas 22/12 1922
  2. Aane Magnus Marcelius 30/3 1924 - dså
  3. Inger Erlanda Amalie 1/12 1926 (Haukøy 58)
  4. Arnulf Åge 6/1 1931 – 1995
  5. Svein Karl 12/10 1939 (Kjøpsvik 364)

Peder giftet seg i 1947 med Haldis Olsen (1926) fra Andenes


50. Knut Kornelius Dahl Kvalvik 4/8 1893 – 16/12 1975 (Rødøy, foreldre: Ellen og Benjamin Ingebrigtsen, se 43 og 52) g. 4/7 1924 m. Betzy Nilsen 1903 – 8/6 1991 (Råna 16)

  1. Kristine Magna 3/8 1922 (Kjøpsvik 213)
  2. Erling Benjamin 20/9 1926 (Kjøpsvik 219)
  3. Birger Nikolai 31/5 1931 (Kjøpsvik 305)
  4. Knut Bergeton 11/3 1934 (Kjøpsvik 293)
  5. Bjørn Einar 2/5 1938 (Kjøpsvik 326)
  6. Leif Erik Kvalvik 12/1 1942 (Kjøpsvik 331)


51. Peder Aanesen 1896 – (24) g. 30/8 1924 m. Alvhilde Mikalsen 1900 – 24/6 1984 (Klubbvik 12)

  1. Else Marie

Else var adoptivdatter. Hun giftet seg 19/7 1958 med Kåre Robertsen (1932); Mo i Rana.


52. Ole Birger Bang Benjaminsen (Kvalvik) 7/4 1888 – 21/5 1966 (Rødøy, foreldre: Ellen og Benjamin Ingebrigtsen, se 50 og 43) g. 24/9 1929 m. Nora Kristine Kristiansen 1889 – 8/11 1960 (Bogen 54)

  1. Liv Bergljot 14/1 1930 (Bogen 92)
  2. Harry Martin Peder 15/10 1931

Harry giftet seg i 1956 med Eva Irene Flage (1935) fra Tjeldsund


53. Alf Elias Pedersen 15/3 1906 – 21/4 1986 (Hamarøy, far: Edvin Pedersen) g. 6/12 1929 m. Signe Holmgren 22/9 1901 – 22/1 1980 (Storå, far: Karl Holmgren 21/1 1961 – 13/2 1950)

  1. Karl Torbjørn 19/8 1930


54. Anders Nikolaus Andersen 6/12 1902 – (Lierne) g. 1930 m. Ebba Holmgren 2/6 1902 – (Foreldre: Karl Holmgren (1861) og Berit Marie Olsen 1871. Ebba født på Storå)

  1. Kåre Leonard 6/5 1933
  2. Berit 6/10 1934
  3. Leif Agnar 20/9 1941


55. Erland Ingemann Ånesen 21/4 1908 – (24) g. 1934 m. Borghild Nilsine Nilsen 18/6 1914 – 28/1 1980 (Råna 16)

  1. Ragnhild Evelyn Ovedia 29/9 1934
  2. Einar Bjørn 1/3 1940 (Kjøpsvik 317)
  3. Svein Inge 24/12 1948


Familien i Kjøpsvik i 1948. Ragnhild giftet seg i 1957 med Gunnar Kristensen (1932) fra Nesna.


56. William Kristoffer Juul 1/10 1898 – 7/12 1978 (Bogen 50) g. 1926 m. Judith Jensen 12/9 1906 – (Hamarøy)

  1. Torbjørn Johan 19/8 1929 (66)
  2. Edit Elvine 27/7 1935
  3. Roald Benjamin 1379 1937


57. Lars Skrindo 24/4 1901 – (Ål i Hallingdal, far: Lars Skrindo) g. 16/10 1935 m. Julie Ellingsen 1914 – (Drag 34)

  1. Lars Kjell Skrindo 9/5 1939


58. Halfdan Arthur Hansen 1904 – 6/11 1986 (Hestvik 11) g. 22/2 1938 m. Augusta Karlsen 1903 – 10/11 1990 (Straumen 37)

  1. Bjørg Karin 27/7 1939 (Kjøpsvik 324)


59. Sverre Asbjørn Romstad 24/11 1916 – 8/4 1986 (35) g. 8/3 1941 m. Reidun Nora Hansine Olsen 20/7 1920 – (Ness 22B)

  1. Olav Svein Romstad 12/5 1941 (Kjøpsvik 354)
  2. Charlotte Sofie 17/8 1945 (Kjøpsvik 357)
  3. Anne Margrethe 31/1 1956

Familien i Kjøpsvik i 1956


60. Kristian Kvalvik 19/1 1916 – 28/9 1985 (43) g. 1946 m. Kitty Nora Nilsen 1924 – (Haukøy 50)

  1. Kåre Edvard 30/6 1946 (Kjøpsvik 408)
  2. Hugo Sigfred13/4 1951 (Storjord 46)


61. Karl Pedersen 1914 – (42) g. 1/6 1946 m. Elvine Viktoria Henriksen 25/5 1919 – (Buksnes, far: Alfred Henriksen)

  1. Johan Eivind Hans 19/2 1947


62. Leif Andersen Storå 1919 – 11/6 1998 (39) g. 24/8 1946 m. Margith Andrea Andersen 1922 – (Haukøy 33)

  1. Ragnar Martin 20/3 1949 (Storjord 45)
  2. Jan Magne Bjørn 14/11 1950
  3. May Lisa 13/10 1952
  4. Heidi Kristine 2/4 1961

Jan Magne giftet seg i 1974 med Idun Olafsen (1955) fra Hamarøy. Heidi giftet seg i 1980 m. Per Ivar Laumann (1960).


63. Sigurd Pedersen 1924 – 14/9 1990 (42) g. 1947 m. Marie Kristine Jørgine Olsen 11/10 1926 - (Ness 22B)

  1. Odd Charles 3/8 1947
  2. John Even 6/3 1957 (Kjøpsvik 467)

I Kjøpsvik i 1957


64.Torleif Nikolai Pleim Martinsen 30/8 1917 – (Nesna, far: Olaf Martinussen) g. 21/6 1947 m. Reidun Olsen 1929 – (Tørnes 72)

  1. Kolbjørn Terje Roald 16/10 1947


65. Hans Andersen 1926 – (39) g. 1953 m. Ingebjørg Hansine Pettersen 5/2 1932 – (Lødingen)

  1. Lillian Oddrun 6/7 1953
  2. Leif Tore 8/11 1954
  3. Rolf Martin 10/1 1960
  4. Nils Henning 2/8 1964

Lillian Oddrun giftet seg i 1975 med Harald Fagerli (1953) fra Harstad


66. Torbjørn Juul 1929 – (56) g. 1952 m. Hjørdis Annie Karlsen 14/7 1926 – (Bindal)

  1. Jostein 1953
  2. Torild Helene 6/11 1955
  3. Karl Edvard


Karl Edvard ble født i Porsgrunn


67. Johan Romstad 1927 – 8/5 1979 (45) g. 1960 m. Solfrid Mikalsen 1939 – (Bjerkenes 13)

  1. Rune 3/5 1960
  2. Asbjørg Synøve 3/10 1963
  3. Ingunn- Anita 4/9 1965


68. Arild Pedersen 1942 – (Hulløy 90) g. 24/6 1969 m. Aud Mikalsen 1948 – 10/11 1994 (Bjerkenes 13)

  1. Hilde Karin 3/9 1969 (Kjøpsvik 462)
  2. Anita Irene 17/2 1972
  3. Odd- Arild 6/9 1973


1850 Tysfjord komm.png Storå/Jågåsijdda (Narvik gnr. 227) er basert på en artikkel i Tysfjords gårds- og slektshistorie av Isak Kjerpeseth Hassel, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Den digitale utgaven av boka er lagt ut av ansatte i Hamarøy kommune, i samarbeid med Norsk lokalhistorisk institutt. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen