Svein Strømberg & Co AS

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
SveinCo var plassert i Jacob Meyers vei på Vestby i Strømmen - se midt i bildet.

Svein Strømberg & Co ble etablert på Skøyen i Oslo 1946 og startet plastproduksjon på Vestby Øvre i Strømmen 1948. Bedriften produserte husholdnings- og leketøyartikler, og var den første fabrikken som fikk lisens til å produsere Legoklosser utenfor Danmark. Både husholdningsartikler og leker var sesongavhengige, og produksjonen måtte legges opp deretter. Om høsten økte etterspørselen slik at en måtte kjøre to skift med rundt 40 ansatte på hvert av dem.

Senere kom bedriftens egenutviklete plastkasser til øl og mineralvann, disse ble raskt populære og ga store leveranser både innen- og utenlands. Kassene ble også produsert på lisens i andre land, blant annet i Japan. Det neste store produktet kom i 1963, det var verdens første fiskekasse i plast. Disse kassene revolusjonerte håndteringen av fersk fisk. En avdeling ble startet i Bodø i 1967 for å komme nær markedet. Også fiskekassene ble produsert i flere land, blant annet i Brasil og Peru. I alt var 60-70 personer sysselsatt hos Strømberg fram til 1971. Bedriften flyttet til nye lokaler i Lillestrøm i 1971 og ble i 1976 overtatt av Dyno Industrier.

Litteratur

  • Bunæs, Steinar og Alf Stefferud 2008: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utg. Strømmen Vel og Sagelvas Venner. ISBN 978-82-997416-2-0