Taglugnveien

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Taglugnveien er en blindvei nordøstover fra Østre veiNesøya i Asker. Det knytter seg noe usikkerhet til navneopphavet, men det er sannsynlig at det har sammenheng med en teglovn som har stått på stedet. Det svenske ordet tagel-ugn er nærliggende. En annen antagelse, men lite fremholdt, er at navnet skal ha sammenheng med tagl i forbindelse med hest. Boliger i ulike størrelser; noen eldre, andre nyere. Enkelte flermannsboliger.

  • 1 og 13. Boligene til brødrene Ole Robert og Kjell Magnus Reitan, sønner av Odd Reitan, som viderefører driften av forretningskjedene Rema, 7-Eleven og Narvesen.
  • 15. Det finnes rester etter en teglovn på denne tomten, muligens fra middelalderen. Utenfor Østre Nesøya Vels fellesareal i Taglugnbukta ligger Ulvungene, to små skjær. Dette er et eksempel på et noa-navn, d.v.s. navn det normalt var tabu å bruke på sjøen – i dette tilfellet benyttet for å gjøre oppmerksom på faren for å gå på grunn.


Koordinater: 59.8747919° N 10.5371024° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Taglugnveien er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.