Vinterkroken

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vinterkroken er en vei i Asker. Den går som blindvei vestover fra Nye Vakås vei. Veien her, sør for Bruset, fikk dette navnet da hovedfeltet ble bygd ut i 1980-årene, fordi det ligger i et strøk der det tidligere var sen snøsmelting og et «kuldehøl». Feltet er nå åpent og vennlig, mens det tidligere lå nokså inneklemt og skyggefullt til.

Husrekkene inneholder for det meste to-, tre- og firemannsboliger. Mellom Vogellund (Holmensenteret) og Vakåssletta gikk det tidligere en vei, som også i dag delvis fremstår som hulvei. Den går i terrenget mellom Vinterkroken og Rugdeveien og krysser Nye Vakås vei. Det er rimelig å anta at salttransport fra Holmenbukta har foregått langs dette faret med videre forbindelse mot Semsvannet, gjennom skogsområder til Tyrifjorden og videre derfra. Veien ble også brukt som klokkervei.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Vinterkroken er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8549797° N 10.4735068° Ø