Wikimedia Commons

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikimedia Commons er en database over bilder, videofilmer og musikk, under Wikimedia-paraplyen. Både registrerte og uregistrerte brukere har full tilgang til samlingen, og kan flytte over filer til lokalhistoriewiki.no for å bruke det i artikler her.

Bruk av filer fra Commons

Ved kopiering av filer fra Commons til lokalhistoriewiki.no er det viktig at lisensen markeres riktig, og at kilde oppgis. Bruk helst malen {{filinformasjon}}, som sikrer at de viktigste opplysningene kommer med. Dersom lisensmalen som ligger på Commons ikke finnes på lokalhistoriewiki.no kan du enten opprette den selv, eller kontakte en erfaren bruker som kan gjøre det for deg.

Når man skal laste opp et bilde er det viktig å velge høyeste tilgjengelige oppløsning. Denne finner man ved å gå til bildesiden og trykke på en lenke rett under bildet, eller ved å trykke på selve bildet på bildesiden. Dersom man lagrer en mindre versjon vil det foreslåtte filnavnet begynne med et tall og bokstavene px, f.eks. 535px. Dette viser at man er i ferd med å lagre en forminsket versjon av bildet, som vil være i dårligere kvalitet enn fullversjonen.

Et eksempel på et bilde som er hentet fra Commons, og hvordan dets informasjon er tatt med hit, er bilde:Harstad barneskole.jpg. Hvis du klikker på fanen Rediger, er det lettere å se hva som er gjort.

Eksterne lenker