Nedre Romerike Brann- og redningsvesen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Nedre Romerike Brann- og redningsvesen IKS (NRBR) er et interkommunalt brann- og redningsvesen eid av kommunene Skedsmo, Lørenskog og Rælingen. Selskapet ble opprettet 1. januar 1992 og er en sammenslutning av Lørenskog brannvesen og Skedsmo brannvesen (Rælingen hadde ikke noe eget brannvesen). Det forvalter kommunenes ansvar ifølge en rekke lover, brann- og eksplosjonslovgivningen, forurensningsloven og sivilforsvarsloven. I tillegg har NRBR samarbeidsavtaler med flere andre kommuner på Nedre Romerike, blant annet Aurskog-Høland og Nittedal.

NRBR leier to brannstasjoner, Lørenskog brannstasjon og Skedsmo brannstasjonSkedsmokorset. Selskapets administrative ledelse er lokalisert til Lørenskog brannstasjon. Her er også 110-sentralen for Romerike, feieravdelingen og tilsynsseksjonen plassert. Utrykningsstyrken er kasernert med ett lag på hver brannstasjon. I alt sysselsetter NRBR 80–85 personer.


0230 Lorenskog komm.png Nedre Romerike Brann- og redningsvesen er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.