Orienteringsklubben av 1952

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Orienteringsklubben av 1952, som regel kalt O-52, var en forløper til Østmarka Orienteringsklubb. O-52 var den første spesialklubben for orientering på Romerike og den andre i landet. Den ble stiftet 1. februar 1952 som en sammenslutning av orienteringsgruppene i flere idrettslag i kommunene Lørenskog, Rælingen og Skedsmo, inkludert Lillestrøm, som den gang var egen kommune. 29. januar 1998 gikk klubben sammen med Rælingen Orienteringskubb og stiftet Østmarka Orienteringsklubb. En ildsjel i klubben er Alf Stefferud, som har vært medlem siden 1952 og har vært en foregangsmann innen presisjonsorientering.

O-52 fikk rundt 1960 tak i ei tomt ved enden av Kurlandsveien, og etter mye dugnadsarbeid sto hytta klar med garderobe og badstue samme høst. Materialene til hytta kom fra det gamle kapellet på Stalsberghagen, som klubben hadde fått overta mot å stå for nedrivningen av bygningen etter at det hadde blitt bygd nytt krematorium. Det forelå planer for nye byggetrinn på hytta, men så ble Lørenskog- og Kurland-området gjenstand for boligbygging. Aktiviteten fra hytta gikk ned etter hvert som utbygginga grep om seg, og i 1979 ble tomta overdratt til Lørenskog Frikirke, som i 1983 bygde sin kirke der. Klubben hadde siden planer om ny hytte, men planene ble aldri realisert.


0230 Lorenskog komm.png Orienteringsklubben av 1952 er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.