Lørenskog Frikirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lørenskog Frikirke ble stiftet 1. januar 1974 og hadde ved utgangen av 2007 153 medlemmer. Menigheten tilhører Den Evangelisk Lutherske Frikirke, som er den av frikirkene som teologisk står nærmest Den norske kirke. I utgangspunktet er det hvordan kirken skal styres og forholdet til staten som er den største forskjellen. Frikirken holder i 2008 hus i Hogstveien 2.

Før menigheten ble stiftet, drev ei gruppe fra Østre Frikirke barneklubben Hobbyklubben i LosjenStrømmen. På det meste var nærmere 100 barn med i klubben, som Olaf og Astrid Westli var ansvarlige for. Da menigheten i Lørenskog ble startet, foregikk aktivitetene på Losjen i Strømmen fram til 1979, og deretter var det gudstjenester på Kurland skole inntil 1983.

15. mai 1983 ble det nåværende (2008) kirkebygget i Hogstveien 2 innviet. Tomta var blitt kjøpt av Orienteringsklubben av 1952 (O-52), og trevirket skaffet menighetens medlemmer fra en gård i Solør. Foruten gudstjenestelokale og andre vanlige kirkerom har bygget barnehage, kjellerstue som er innredet som ungdomslokale, og en leilighet. På vestveggen henger et godt synlig lyskors.

Lørenskog Frikirke tilbyr i 2008 barnehage (16 plasser) og forskjellige grupper for barn, ungdom og voksne. Speidergruppa Lørenskog FSK Kurland, Ungdommens lovsangsteam og Barnebandet er blant disse. I tillegg kan nevnes formiddagstreff for eldre, husfellesskap for voksne, ungdomsgudstjenester i ungdomslokalet i kjelleren, husgrupper, ungdomsklubb, barneklubb og søndagskole.


0230 Lorenskog komm.png Lørenskog Frikirke er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.