Edvard Johan Mørch

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Edvard Mørch»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Edvard Johan Mørch (født 4. juli 1828 i Kristiania, død 1908) var byfogd i Sarpsborg fra 1872 og sorenskriverRomerike med bosted på Ullensaker mellom 1890 og 1907.

I folketellinga 1865 finner vi ham på Kjøbmand Smiths løkke i Vestre Aker prestegjeld. Han var gift med Adelaide Mørch (f. omkr. 1865 i Christiania), og de hadde tre døtre og to sønner i huset. Yrket hans er «kongl. Fuldmægtig». I folketellinga 1875 finner vi ham som byfogd i Sarpsborg. Kona har her navneformen Ada Mørch, og de har i 1875 fire døtre og tre sønner.

Mellom oppdragene i Sarpsborg og på Romerike var han i Kristiania en periode. I folketellinga 1885 finner vi ham der som ekstraordinær assessor i Høyesterett. Han var bosatt i Inkognitogata 28b. Kona er ikke på adressen, men det er ikke oppgitt om han var enkemann. Flere av barna bodde hos ham.

I den siste nasjonale folketellinga han dukker opp i, folketellinga 1900, er han ført to steder. Han hadde fast bopæl på Plogstad i Ullensaker, hvor han bodde sammen med sin andre kone Clara Theodora Mørch (f. 1851 i Christiania) og flere av barna fra første ekteskap. Han og kona er også ført som midlertidig losjerende i Tordenskiolds gate 6 i Kristiania.

Sorenskriver Edvard Mørch er kjent for boka Kristianiaminder, der han forteller fra historier fra Kristiania fra midten av 1800-tallet.

Kilder

Eksterne lenker