Gerhard Mortensen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Gerhard Mortensen
Foto: 1966

Gerhard Mortensen (født 28. september 1924 på Eigebrekk i Halse og Harkmark kommune, død 1. september 2011 i Mandal)[1] var pedagog, utdanningsleder og skribent om lokalhistorie på Agder. Gerhard Mortensen spilte en hovedrolle i etableringen av arbeidsterapeut-utdanningen (senere kalt ergoterapeut-utdanningen) i Norge, som han var knyttet til i over 30 år.

Biografi

Etter at han hadde utdannet seg til lærer ved Kristiansand lærerskole, fikk Gerhard Mortensen stipend til å videreutdanne seg som arbeidsterapeut ved Columbia University i New York fra 1955 til 1957. I 1959 ble han ansatt som lærer ved arbeidsterapeututdanningen som da var i ferd med å bli etablert ved Statens kvinnelige industriskole i Oslo. Her var han rektor fra 1966 til han pensjonerte seg i 1990.

Som pensjonist flyttet Gerhard Mortensen tilbake til sitt barndomhjem på Skogsøy i Mandal. Her engasjerte han seg mer og mer som forfatter av lokalhistoriske artikler, i all hovedsak for lokalavisen Lindesnes.

Heder

19. mai 1994 ble han tildelt utmerkelsen Distinguished Alumni Awards fra Columbia University[2]

Familie

Gerhard Mortensen sammen med sin kone Hjørdis i 2010.
Foto: Tor Fuglevik

Gerhard Mortensen var dattersønn av lærer og lokalhistoriker Lauritz Fuglevik. Gerhard Mortensen giftet seg i 1953 med sykepleielærer Hjørdis Lucia, født Tønnesson.

Kilder

  • Opplyst av Gerhard Mortensens søskenbarn, Tor Fuglevik, i epost av 28. november 2012

Referanser

Eksterne lenker