Helgeland Bruz

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Annonse fra 1978.

Helgeland Bruz var en brus- og saftfabrikk i Mosjøen. Den ble åpnet i 1977 og hadde produksjon og butikk i Sjøgata 22 og 24. En av eierne var Per Angermo.

I begynnelsen hadde fabrikken fire ansatte, og mye av utstyret hadde Per Angermo kjøpt fra et konkursbo i Målselv. Svein Dahl, som var daglig leder, regnet med å måtte øke antallet medarbeidere til sju-åtte for å produsere tretten slag brus og tre slag saft. I forbindelse med opprettelsen, uttalte Angermo: – «Det er ingen hemmelighet at mange har dødsdømt oss på forhånd. Optimistene har det vært langt mellom. Derfor håper jeg at vi skal makte å gjøre de profesjonelle pessimistene i Vefsn til skamme.» Helgeland Bruz produserte blant annet Happy Cola.

I det påfølgende året ble fabrikken overtatt av Harry Nicolaysen som ny eier. Bedriften måtte melde oppbud allerede i 1978, etter å ha slitt med økonomiske vansker.[1] Tromi-brus tok over lokalene i løpet av 1979.[2]

I 1983 ble Kulturverkstedet åpnet i bygget som fabrikken hadde holdt til i.

Se også

Referanser

  1. «Helgeland Bruz stopper både produksjon og utbetalinger» i Helgeland Arbeiderblad 1978-10-31. Digital versjonNettbiblioteket.
  2. Annonse fra Tromi-brus i Helgeland Arbeiderblad 1979-12-18. Digital versjonNettbiblioteket.

Litteratur

Aviser og tidsskrifter
  • Helgeland Arbeiderblad (02.01.1978): Brusfabrikken vil fortsette med nye eiere
  • Helgeland Arbeiderblad (28.04.1978): Ingen ølbevilling til Helgeland Bruz
Nettsider