Øyvind Berge

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Øyvind Berge (1883-1966) var handelsfullmektig og fotograf. Motivene er fra Gudbrandsdalen, blant annet Fåvang og Ringebu.

Han vokste opp på Bergesvea i Fåvang. Berge arbeidet innenfor handel og fortsatte med det etter han kom tilbake til Fåvang i 1901. I 1906 ble han ansatt som handelsfullmektig hos O.P. Nordrum på Fåvang hvor han arbeidet fram til 1955.

Han hadde stor interesse for fotografering og innramming. Dette hadde han lært av sin eldre bror Hans Ø. Berge. Hans Berge var Norges første filmfotograf. Øyvind Berge arbeidet som bygdefotograf fra 1906 og fram til andre verdenskrig. Fotomotivene omfatter folk og grender, lokale næringsvirksomheter og det sosiale liv. Han fremkalte, kopierte og forstørret bilder med et selvbygd utstyr og utførte innramming på eget verksted. Hans viktigste fotoutstyr var et regulerbart belgkamera (9x12 Zeiss) med mattskive og filmbelagte glassplater.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Øyvind Berge er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!