Asker Husflidslag

Asker Husflidslag ble stiftet i 1932 av Tilla Valstad, Peder Grændsen, Sigrid Mohn og Dolly Schiander-Amundsen. Det ble etablert som en følge av at Asker Landbruksforening arrangerte Askerutstillingen i Venskaben i 1931, hvor bl.a. en husflidsavdeling var representert.

Husflidslaget har tilhold i DrengestuenAsker prestegård med kurslokale, bunadsutstilling og vevstue. Laget disponerer dessuten «Ut i solen»-stuen på Asker Museum, som brukes til kurs, studieringer og møter. Aktivitetene består i kurs og studieringer i husflids- og håndverksteknikker. Laget selger stoffer til Askers herre-, dame- og barnebunad med tilbehør, og formidler søm av Asker-bunaden. Det blir arrangert demonstrasjoner av husflidshåndverk, salg av medlemmenes produkter o.l. Ca. 480 medlemmer.

Av fremtredende, tidligere medlemmer kan nevnes Tilla Valstad, som begynte kursvirksomheten i bl.a. vev, og Randi Hamborg, som var foregangskvinne for Asker-bunaden og pådriver for restaureringen av Drengestuen sammen med Irene Broch-Due. Laget arrangerer husflidsmesse på Venskaben første fredag og lørdag i desember. Under kulturuken i Asker har husflidslaget stormønstring av husflid i Asker sentrum. Laget er medarrangør av den årlige museumsdagen i Asker. Laget har deltatt i Evert Taube- og Alf Prøysen-oppsetninger og i Berget det blå, et eventyrspill av Garborg, og arrangert kulturkveld sammen med Knut Buen og Birgit Gjernes.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker Husflidslag er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.