Samtale:Coward

Nytt emne

Garver?

Hei. Ser det står "graver" et sted i artikkelen, men regner med at dette også skal være "garver". Uansett et interessant oppslag, som Manchester United-fan gjennom 36 år har jeg et nært forhold til Lancashire!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. feb. 2016 kl. 10:55 (CET)

Ja, tror det skal være garver! Artig at artikkelen utløste en slektsartikkel også. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 26. feb. 2016 kl. 10:57 (CET)
Det er jo også et litt fornøyelig slektsnavn, og særlig når slekta Major blir blanda inn - ikke bare en "coward", men en "major coward" :-) Fra spøk til alvor, jeg synes disse slektsartiklene er interessante fordi de hjelper oss å knytte mennesker sammen, og til å visualisere slektsbånd. Chris Nyborg (diskusjon) 26. feb. 2016 kl. 11:03 (CET)
Absolutt. Og det var nok ikke feiginger som reiste over havet fra Nord-England til Agder! Innvandringshistorien er definitivt noe som åpner opp den litt trange lokalhistoria, den som er altfor snever geografisk sett.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 26. feb. 2016 kl. 11:21 (CET)
Et viktig poeng. Under arbeidet med embetsmannsstanden i enevoldstida, og disse slektsartiklene, har det blitt veldig tydelig at en stor andel av kjente norske slekter har innvandrerbakgrunn. En del av impulsene det brakte med seg, for eksempel språk og klesdrakt, er nokså tydelige, men det må også være mange andre sider ved dette. Slekta Thams er et spennende eksempel som jeg også tok for meg i dag; der kommer en engelsk religiøs flyktning inn som sorenskriver i Gauldalen, og det må jo ha ført til noen interessante tildragelser. Han hadde vært i Danmark noen få år, og med dansk som nylært annetspråk kan det ikke ha vært bare bare å kommunisere med gauldalsbønder. Her tror jeg vi kan gi noen bidrag til å identifisere forskningsobjekter ved å påvise både enkelttilfeller i biografier og mønstre i slekts- og embeteartikler som kan være av interesse. Chris Nyborg (diskusjon) 26. feb. 2016 kl. 12:45 (CET)
Tilbake til siden «Coward».