Øvre Eiker rådhus

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 30. mai 2024 kl. 12:13 av Cnyborgbot (samtale | bidrag) (Robot: Erstatter kategorien Rådhus med Rådhus og kommunehus)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Øvre Eiker rådhus var kommunens første egentlige rådhus, plassert i Rådhusgata i Hokksund sentrum og tatt i bruk 1. desember 1972. Det hadde da et areal på 7933 kvadratmeter samt kjeller og loft.

Fra 1916 hadde kommunen delt lokaler med Eiker Sparebank og hadde derfor ikke en egen bygning. Et stort problem var at en stadig voksende kommuneadministrasjon i etterkrigstiden ble spredt på enda flere steder i Hokksund, tilslutt 7. Det nye rådhuset ble derfor både administrasjonsbygg, kulturhus, svømmehall, møtesal og bibliotek. Kommunestyret gjorde sitt vedtak om bygging i juni 1969 med et budsjett på 15 millioner kroner, og byggingen begynte i desember samme år. Arkitekt var Arnstein Arneberg og entreprenør Hobbelstad & Rønning.

De totale kostnadene endte til sist på 21 millioner kroner, og mange mennesker i Øvre Eiker syntes nok at det ble bygget for stort og flott.

Kilde


Eiker Leksikons logo.jpeg Øvre Eiker rådhus inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!