Eiker Leksikon

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Eiker Leksikon
Foto: Eiker Arkiv

Eiker Leksikon er et oppslagsverk på nett for lokalhistorie knyttet til Øvre Eiker kommune og Nedre Eiker kommune. Leksikonet er et supplement til bygdebøker og annen lokalhistorisk litteratur om de to kommunene, og det inneholder artikler om personer, steder, bedrifter, organisasjoner og lokalhistoriske emner. Det er også tenkt som en plattform for å bygge opp en gårdshistorie for Eiker.

Skriv artikler om Eiker

I likhet med alle prosjekter på lokalhistoriewiki er dette lagt opp som en dugnad, der alle som vil kan yte større eller mindre bidrag. Vi håper at dette etter hvert vil resultere i et svært innholdsrikt leksikon. Foreløpig er det lagt ut ei

Dette kan være et nyttig utgangspunkt for alle som vil bidra. Her ser en enkelt hva det alt finnes en artikkel om (blå lenke) og hva det foreløpig ikke er skrevet om (rød lenke). Ved å bruke de røde lenkene, opprettes en artikkel om emnet. Ved å bruke de blå lenkene kan en gå inn og redigere en eksisterende artikkel og legge til nye opplysninger.

Dette er en oversikt over lokalhistorisk litteratur om Eiker. Den vil også være et godt hjelpemiddel for den som leiter etter stoff om Eikers historie eller vil bidra med å legge ut dette på lokalhistoriewiki.


Finn artikler om Eiker

Det arbeides med å lage ei brukervennlig forside til Eiker Leksikon, der en bare har med de oppslagsordene som det finnes en artikkel om. Vi håper at dette vil bli lagt ut i nærmeste framtid. En oversikt over artikler som er lagt ut til nå finnes i:

En oversikt over bilder som er lagt ut, får en ved å velge kategorien

Den som er interessert i Eikers historie, vil også finne aktuelt stoff og linker på disse sidene: