Nytt emne

For lang og tro tjeneste…

… er du herved utnevnt, sammen med kjære landsmenn på fjerne hav, og hjemme i stuene, til administrator. To byråkrater er mer enn nok, men om du insisterer så er det sikkert ikke noe i veien for å slenge på noen flere. John Erling Blad (Jeblad) 15. okt 2007 kl. 21:50 (CEST)

Takk for det. :-)
Antallet byråkrater er vel ikke akkurat så viktig her og nå — to skulle holde i massevis. Når vi kommer på permanent server, så er det viktig at det finnes minst én byråkrat som er til stede minimum en del ganger per uke. Om du og eller Chris vil fortsette med dette på lang sikt, så blir det jo enda mer tid til andre oppgaver for meg. :-) Hvis ikke, så er jeg villig til å stille opp når behovet måtte oppstå, siden jeg er fast og kontinuerlig tilknyttet prosjektet og har byråkraterfaring fra Nynorsk Wikipedia. -- Olve Utne 15. okt 2007 kl. 22:59 (CEST)
Vi kan allerede omtale oss i flertall, se Spesial:Brukerliste. John Erling Blad (Jeblad) 15. okt 2007 kl. 21:56 (CEST)

Kategori

Jeg la Kategori:Personer etter beskjeftigelseKategori:Kunstnere, men har ikke opprettet kategorien. Det er både be- og -else, så bare anbeskjeftigelseshet kunne vært lenger fra nynorsk. Har du noe tips til et godt ord som er like dekkende? Chris Nyborg (Cnyborg) 24. okt 2007 kl. 20:14 (CEST)

«Personer etter yrke»? Innser at dette ikke automatisk inkluderer hobbyrosemalere og amatørornitologer, så jeg skal tenke litt mer over saken... -- Olve Utne 24. okt 2007 kl. 20:23 (CEST)

Apropos språkform, så har vi formene bilætkunstnar - biletkunstnar - bildekunstnar - bildekunstner og billedkunstner. Foreslår at vi legger oss på formen bildekunstner — og tilsvarende bildehogger osv. -- Olve Utne 24. okt 2007 kl. 20:25 (CEST)

Enig, bildekunstner er bedre. Jeg er skeptisk til å bruke yrke. I forhold til kunstnere er det ofte upresist; f.eks. var Karl Johan Holter helt klart en kunstner (på Høstutstillingen, innkjøpt og utstilt av Nasjonalgalleriet), men han livnærte seg ikke av kunsten. Chris Nyborg (Cnyborg) 24. okt 2007 kl. 20:58 (CEST)
«Personer etter virke»[1] -- Olve Utne 24. okt 2007 kl. 22:43 (CEST)
Jepp, det burde fungere bra. Jeg la forøvrig inn Hjelp:Søking med teksten fra nnwiki; tenkte det kunne være bra med noen hjelpesider som har nynorsk som utgangspunkt. Skal få lagt inn et par ting til. Jeg lurer også på om det er lurt å bidra med litt drahjelp i forhold til redigering i artikler på nynorsk. Mange bokmålsbrukere kvier seg veldig for å kaste seg ut i det, og en kort innføring i grunnregler kunne være en dytt i riktig retning for noen. Det er greit at vi har teknisk mulighet til å lage to versjoner av artikler, men det tar tid og det er nok bra om vi fokuserer på å øke mengden artikler og deres lengde, og ikke oppfordrer for mye til duplisering den første tiden. Jeg kan lett snekre sammen et utgangspunkt for en slik side ut fra det jeg bruker i undervisningen, hvor vi går gjennom det helt grunnleggende nå – noen standardregler for å gjøre hoppet fra en form til den andre lettere, bøyningsregler, oversikt over ressurser osv. I og med at elevene mine skal ha alt i regelperm og er helt på nybegynnerstadiet lager jeg forberedelsesark til undervisningen nå, så det er for det meste snakk om å kopiere inn noe jeg har på plass allerede, og i en viss grad at jeg fremskynder forberedelsene mine litt for det neste ukene. Stakkarene har nynorsktentamen i uke 48, og har aldri skrevet en lengre tekst på annet enn bokmål og engelsk, så det er litt intenst for dem nå. Opplegget er laget nettopp for å gjøre det lettere for en bokmålsbruker å kaste seg ut i det å skrive nynorsk, så jeg tror det kan fungere godt som et «oppfriskingskurs». Tror du dette er en god idé, eller kan det virke mot sin hensikt? Chris Nyborg (Cnyborg) 24. okt 2007 kl. 23:35 (CEST)
Høres ut som en god idé. :-) Jeg har (såvidt...!) begynt på noe lignende på http://safon.org/nn/index.php/Hjelp:Nynorsk_for_bokmålsbrukarar . Om du har lyst til å legge ut det du har, så kan vi godt bruke det som utgangspunkt. Den raskeste veien til en lett og ledig nynorsk utenfor Oslo vest og byområdene av Bærum og Asker er etter min erfaring å ta utgangspunkt i lokal dialekt (i østlandsbyene: lokal, eldre dialekt), så det kunne eventuelt også gi mening å ha noen få regionale «cheat sheets». -- Olve Utne 27. okt 2007 kl. 21:44 (CEST)
Enig i at det er lurt å ta utgangspunkt i dialekter, jeg pleier å gjøre det med mine elever. Vi kan godt redigere det hos deg først, og så se hva det blir ut av det. Kan sikkert være greit å samarbeide; jeg har vært gjennom det selv, og jeg jobber med å få elevene mine gjennom det nå. Det er litt av en oppgave, på en periodetest (en prøve som holdes annenhver uke for å sjekke nivået i flere fag) viste det seg at en betydelig andel ikke kunne bøye ei jente på nynorsk, til tross for at det er akkurat det samme som på bokmål. Chris Nyborg (Cnyborg) 27. okt 2007 kl. 22:27 (CEST)
Greit, da kan vi arbeide med den biten der, og så legger vi inn det presentable resultatet her når vi er klare. Mer stabil server der også, vet du... :-] Olve Utne 27. okt 2007 kl. 22:38 (CEST)

Hei; jeg var igang med å endre Kategori:Møre og Romsdal fylke til Kategori:Møre og Romsdal - men så så jeg at du hadde føyd til fylke i kategorinavnet "med vilje", så jeg endret tilbake. Mener du at vi bør føye til "fylke" på de andre kategoriene også, og hva med kommunene osv.? I så fall er det kanskje lurt å gjøre før innholdsmengden blir for stor. --Kristian Hunskaar 30. jan 2008 kl. 17:13 (CET)

Ja, med å inkludere «... fylke» og «kommune» i toppkategoriene innenfor hvert fylke (evt. kommune) blir det lettere å gjøre søk som ikke inkluderer underkategorier: Et søk på «Møre og Romsdal» vil inkludere både «Møre og Romsdal» og «matrikkelgarder i Møre og Romsdal»; et søk på «Møre og Romsdal fylke» vil derimot ikke inkludere treff fra «matrikkelgarder i Møre og Romsdal». Eller slik er i alle fall teorien... :-) Olve Utne 30. jan 2008 kl. 19:54 (CET)
Ok, da sier vi det. Regner med at Chris og Jan-Erling ikke har noe imot det. Da får jeg gå igang med en liten dugnad etter hvert på det stoffet som ligger inne fra før. --Kristian Hunskaar 31. jan 2008 kl. 14:19 (CET)

Mal:Kategorinavn

{{Kategorinavn}} viser til seg selv, og fungerer derfor ikke. Jeg prøvde å fikse det, men fant ut at jeg er usikker på hva du vil at malen skal gjøre så jeg fikk ikke gjort noe. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. okt 2007 kl. 22:33 (CET)

Greit. Egentlig var den mest en påminnelse foreløpig. Jeg tenker meg at vi kan ha en mal som kan kalles opp i forespørsler etter — i dette tilfellet — fogderier eller futedøme. Den kan også inkludere en kort standardorientering om navnevalget på bokmål og nynorsk. På den måten vil en kanskje ha grunnlag for et kategorisystem som kan tilrettelegges for bruk innenfor alle varianter av norsk med tiden...(?) -- Olve Utne 30. okt 2007 kl. 22:41 (CET)
Skjønner. Det kan sikkert være greit dersom man skjuler den på kategorisiden. Chris Nyborg (Cnyborg) 30. okt 2007 kl. 22:58 (CET)

Litt opp og ned

Driver med noe feilsøking ifm at maskinen henger uten å oppdatere. Håper det ikke skaper for store problemer. Den må kobles av nett av og til. 127.0.0.1 13. nov 2007 kl. 17:50 (CET)

Omdirigeringer

Omdirigeringer til sider som ikke finnes er litt problematisk. Det har to negative effekter: Spesial:Ødelagte omdirigeringer blir ubrukelig fordi det er umulig å skille det som er godt ment fra det som er tabber, og lesere blir lurt til å trykke på en blå lenke i en artikkel for å finne mer informasjon og havner så bare på en omdirigeringsside. Jeg oppfatter det dermed som både forstyrrende for vedlikeholdet av wikien og lite brukervennlig. Det er langt bedre å bruke «piped links» i artiklene slik at artikler blir opprettet på rett sted, og så heller ta innlegging av omdirigeringssider når artiklene engang blir opprettet. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. nov 2007 kl. 15:45 (CET)

Dette er et sammensatt problem. Jeg ser absolutt dine poenger her. Samtidig innebærer omdirigeringer til standardformer en vesentlig enklere situasjon for brukerne på sikt. Kanskje løsningen er å være flittig med produksjonen av minispirer? Tror jeg skal satse på det siste foreløpig — da blir det ingen (eller i det minste minimalt med) ødelagte omdirigeringer, og samtidig vil en ha etablert omdirigeringer fra hyppige historiske former... :] Men nå tar jeg meg en liten pause — kommer tilbake i løpet av i morgen kveld eller søndagen. -- Olve Utne 16. nov 2007 kl. 17:46 (CET)
Har du tenkt mer på dette? De femti som står som ødelagte omdirigeringer ser ut til å være lagt som omdirigeringer til standardform. Etterhvert som vi får flere brukere hadde dette vært noe det er veldig greit å ha en robot gående for å ta seg av, og da fungerer det ikke med slike omdirigeringer såfremt man ikke legger inn en artikkel. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. feb 2008 kl. 18:58 (CET)
Har ikke tenkt så mye mer på det annet enn at jeg har lagt omdirigering til tomme artikler på is foreløpig. Ser du på f.eks. Spesial:Lenker_hit/Fuglsnes_på_Stabblandet, så vil du se at jeg har prioritert omdirigeringer til eksisterende artikler desto høyere... :-) Ellers har jeg en omdirigeringsliste her som vil bli aktuell i redigert utgave her etterhvert. Å sette en bot på saken høres absolutt bra ut. -- Olve Utne 18. feb 2008 kl. 20:33 (CET)

Soge:XMLstarlet

Her er siden Soge:XMLstarlet. — John Erling Blad (Jeblad) 8. jan 2008 kl. 18:09 (CET)

Portaler

Ikke bruk {{PAGENAME}} på portalsider i forbindelse med categorymatch da disse settene ikke nødvendigvis vil følge navnene til portalene. Mer spesifikt så ser det ut til at disse settene vil følge navnene til regionene. Enda mer spesifikt så ser det ut til at disse settene må omarbeides for å bli tilstrekkelig pålitelige. (Sentralt er problemet «%Nes%» som treffer langt mer enn «Nes kommune», uten at jeg helt har oversikten over problemet) 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 14:24 (CET)

%Re% er et lignende problem — se Portal:Vestfold før og etter fiks... -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 15:32 (CET) Blingset visst litt der.
Hva med {{paste:{{PAGENAME}}}} og et våkent øye? Da kan feilformatering av navnet fikses der det finnes flere ledd i navnet, og prosessen er likevel hovedsakelig automatisert. -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 15:40 (CET)
Jeg har ikke helt oversikt over alle problemer knyttet til dette. Jeg tror at en portal for Vestlandet skal omtale forhold av overordnet betydning for Vestlandet og ikke forhold i enkeltfylker, enkeltregioner og enkeltkommuner. Foreløpig så har vi ikke tilstrekkelig med artikler for å se hvordan dette slår ut, og dermed er det en fordel å la slike overordnede portaler være slike sekkeposter. For å ta et eksempel, når en skriver om kamphandlinger på Østlandet på et overordnet nivå så er det naturlig at dette publiseres på portalen for Østlandet. Når en skriver om kamphandlinger i enkeltkommuner så vil dette publiseres i for eksempel en kommuneportal som Sør-Aurdal. Artikkelen om kampene i Sør-Aurdal hører ikke hjemme i portalen for Østlandet, men vil antakeligvis kunne brukes i en portal om Andre verdenskrig. Mye av dette styres av {{Categorymatch for område}} og lignende maler, men da vi mangler tilstrekkelig med artikler til å se hvordan dette fungerer så tror jeg vi må være forberedt på en ryddejobb senere. Dessverre. — John Erling Blad (Jeblad) 12. jan 2008 kl. 15:59 (CET)
Det problemet kan trolig løses ved å skille mellom f.eks. {{Categorymatch for Midt-Norge}} (inkl. alle nivå) og {{Categorymatch regional for Midt-Norge}} (inkl. bare nivå over kommune). De to kan selvsagt gis andre navn om det virker mer intuitivt. -- Olve Utne 12. jan 2008 kl. 20:39 (CET)
Joda, jeg er enig i at en kan sette på forskjellige navn. Problemet er nok heller hvor omfattende listene blir på fylkes– og landsdelsnivå hvis en skal inkludere alle detaljer på lavere nivå. Jeg regner med at vi finner løsninger, men vi må regne med at vi må tilpasse metoden underveis. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 22:08 (CET)

Categorymatch

Categorymatch er case sensitive, noe som gjør at den skaper litt kluss. Ved anledning skal jeg se på koden om det kan gjøres noe med den. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 23:04 (CET)

Ah. Da berget du nattesøvnen min. :) Olve Utne 12. jan 2008 kl. 23:06 (CET)
Hvis noe skal treffe i starten på et oppslagsord for en kategori, og samtidig iine i oppslagsfrasen så må begrepet oppgis to ganger. Ikke helt intuitivt. 127.0.0.1 12. jan 2008 kl. 23:08 (CET)

Flott

... at du legger til ekstra lenker, jeg var meget konservativ i de artiklene jeg la inn ;) Siri Johannessen (Siri J) 3. feb 2008 kl. 14:37 (CET)

Eierskap på artikler

Jeg tror vi skal være veldig forsiktig med å annonsere eierskap på artikler. Dette er noe av det som har gjort meg mest betenkt når det gjelder mer eller mindre beskyttet stoff. Jeg tenderer mer og mer til at protect-taggene bør fjernes og erstattes med en annen måte å håndtere slikt, for jeg tror dette vil bli misbrukt til å flagge eierskap på artikler. Kort sagt så tror jeg en stedsbegrenset eller tematisk begrenset wiki kan basere seg på at de setter opp en portal, og at de merker artikler med en kategori om de mener disse har tilhørighet til det de driver med. Hvis de vil ha eksklusiv kontroll på alle sine artikler må de flyttes over i et eget navnerom. — John Erling Blad (Jeblad) 4. feb 2008 kl. 15:50 (CET)

Godt — og komplisert — spørsmål... -- Olve Utne 7. feb 2008 kl. 23:45 (CET)
Hva gjør vi med artikler som Brannstiftersken Ulrica, som tydeligvis er forfattet av de to herrene hvis navn står nederst på sida? --Kristian Hunskaar 4. feb 2008 kl. 16:03 (CET)
Jeg har lurt på det samme. Hvis vi skal ha signerte artikler så tror jeg de må inn i et eget beskyttet navnerom, for er artikkelen signert så mener jeg den ikke lengre er tilgjengelig for videre bearbeiding. I slike tilfeller er en wiki kun et publiseringsverktøy, og artikkelen skal være låst for videre bearbeiding. Muligens vil et eget beskyttet navnerom fungere bedre i disse tilfellene. — John Erling Blad (Jeblad) 4. feb 2008 kl. 16:11 (CET)

Menyer på hovedsiden

Flott at du har redigert sidebaren! (Jeg får redigert den jeg også, jeg hadde bare ikke logget meg inn...) Jeg syns det er forvirrende med geografiske og tematiske innganger både i venstremenyen og i midten. Kunne tenkt meg å fjerne landsdeler og fylker fra midten og flytte slektshistorie til emnelisten i venstremenyen (2. verdenskrig kommer jo inn under portalen Krig og forsvar). Prøvde å kommentere bort dette, men da forsvant alle Q2-artiklene i samme slengen. --Marianne Wiig 11. feb 2008 kl. 10:37 (CET)

En ting til: Vi har konsultert Språkrådet angående bruken av formene Austlandet og Østlandet. De skriver at "uttalen 'Østlandet' er ganske sikkert temmelig dominerende. Hovedgrunnen er nok at 'Østlandet' oppfattes mer eller mindre som en administrativ term, og i slike tilfeller vil ofte en offisiell stavemåte også slå igjennom i talemålet". "Ifølge 'Tanums store rettskrivningsordbok' 2005 har bokmålet bare skrivemåten 'Østlandet'". Jeg syns derfor vi bør bruke formen 'Østlandet'. --Marianne Wiig 11. feb 2008 kl. 11:02 (CET)
Godt spørsmål... At bokmålet går i retning «Østlandet» synes rimelig klart, ja. I fall som «Østfold» og «Aust-Agder» er det etablert felles from for både bokmål og nynorsk. Tilfellet Austland-/Østland- er litt mer komplisert, ettersom nynorsk kun har formen «Austlandet» og bokmålet etter Bokmålsordboka har ordformer som er avledet av både «Østlandet» og «Austlandet» (stedsnavn oppgis ikke direkte der). Den generelle språkpolitikken her til nå er at nynorsknære bokmålsformer foretrekkes i kategorinavn, maler og lignende. Vet ikke helt hva vi bør gjøre med denne.... Men det er godt mulig at vi bør ende opp med formen Østlandet som stedsnavn og austland- i adjektivisk form...(?) -- Olve Utne 11. feb 2008 kl. 18:42 (CET)

Flytting og litt av hvert

Hei! Takk for den brutte pipe'n! Videre har jeg (håper jeg) nå rettet alle doble omdirigeringer som oppstod som følge av flytting av artikler... Vil du sjekke "Lenker hit" om du flytter flere? (Mener det stort sett var du som hadde vært innom ;) ) Jeg tror at vi ikke bør flytte artikler helt ukritisk uten å sjekke hvorvidt artikkelens tema er unikt eller ikke. Det gir oss noen drager av artikkelnavn, uten at dette har en tvingende logisk nødvendighet... En variant av dette er gatenavnene i Gamlebyen, etter hva jeg kan finne er i alle fall tre av dem unike for den. Da vil jeg foreslå at vi hopper over "i Fredrikstad" da det er unødvendig. For gater som Kongens gate osv. må suffikset helt klart forbli i bruk, da jeg regner med at pekersider vil oppstå etterhvert. Hmm. God natt :) Siri Johannessen (Siri J) 12. feb 2008 kl. 02:55 (CET)

Nja... Toldbodgaden/Toldbodgaten/Tollbodgaten/Tollbodgata/Tollbugaten/Tollbugata er faktisk et ganske vanlig gatenavn — f.eks. Oslo, Drammen, Tønsberg, Porsgrunn, Risør, Arendal Kristiansand osv. :-) I de aller fleste fall (men ikke i riktig alle) vil et gatenavn finnes i flere byer. Vi kan ikke rette oss etter stavemåte, siden denne varierer over tid på hvert sted. De fleste gater som heter Tol{l|d}b{o|u}(d)ga{d|t}{en|a} har på et eller annet tidspunkt blitt skrevet Toldbodga{d|t}en. Ang. omdirigeringer, så er jeg selvsagt helt enig — jeg må passe enda litt bedre på... Må gi meg nå før jeg gjesper hodet av ledd...zzzzzzzz Vi snakkes! :-) Olve Utne 12. feb 2008 kl. 03:21 (CET)
Hmmm... Vet du hvorfor Tinget forsvinner totalt når jeg velger nederlandsk? Det fordufter fra Recent changes og sidebar - og jeg kan ikke finne ut hvorfor. Om jeg ser etter i MediaWiki:Sidebar er det heller ikke lagt inn der... Ikke praktisk :( Siri Johannessen (Siri J) 13. feb 2008 kl. 23:30 (CET)
«En mycket geowd fruåwga!» som hr. Broman trolig ville sagt... Ting er gjort på en litt annen måte her enn det jeg er vant til fra WP og mitt eget nettsted, og jeg når (rimelig nok) ikke i språkfilene o.a. Har sett på MediaWiki:Sidebar/nl, men finner ikke noe som skulle forårsake dette utfallet der. Så kort sagt: Anerikke. :] Olve Utne 14. feb 2008 kl. 00:38 (CET)

Språk i leksikondelen

Ser du lenket til holl. Det er ikke helt bra... Det er en dialekt ;) og neppe et offisielt skriftspråk :) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 14:01 (CET)

Tenkte på det også, ja... Men jeg ser for meg at holl., ndl., nederl. osv. bør viderelenkes til nederlandsk. (Det vil nok bli utrolig mange holl.-er her etterhvert.) Vi får jo neppe bruk for å skrive om hollands i motsetn. til Nederlands akkurat på denne wikien uansett. Hadde faktisk tenkt å begynne på omdirigeringene, men så var det det med omdirigeringer uten målartikkel, da... :] Olve Utne 15. feb 2008 kl. 14:13 (CET)
Lukter jeg et hint om at jeg skal "låne" "min egen" artikkel fra no-wiki? Tror det er bedre om noen andre gjør det - det er antagelig alt for mye stoff i den, og jeg er ikke god til å sile ;) Siri Johannessen (Siri J) 15. feb 2008 kl. 14:22 (CET)

Brukerboks

Hei, har laget en boks (jada, det er tidlig :) ) slik at Gamlebyfolket kan finnes enklere. Det er noe som har gått feil der, og med et ullent hue' så kommer jeg ikke ut av det... Vil du se? Kategori:Bruker:Fredrikstadfolk, den der { som kommer med greier jeg ikke få bort... :) ATSJO! (snufs) Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2008 kl. 19:39 (CET)

Sånn. God bedring, forresten... :-,] Olve Utne 17. feb 2008 kl. 20:45 (CET)
Takker for begge :) Her er desed tett og hue ullent, men det ordner seg etterhvert :) God kveld! Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2008 kl. 20:53 (CET)

På nett

Fant denne og ble nysgjerrig :) Ka du tru? Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 05:44 (CET)

Da va spanande! :-) Olve Utne 23. feb 2008 kl. 19:55 (CET)
Er ikke helt forbauset :) Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 21:15 (CET)
Det dukker opp en del løsrevne lokale varianter, ja. Se f.eks. denne. Det er også en privatperson som har satt opp en slektswiki, men her ligger det foreløpig svært lite stoff. --Marianne Wiig 27. feb 2008 kl. 16:47 (CET)
Har i natt holdt hus i hjelpesidene, og etterlatt litt på Tørje', Hva Soge ikke er og Navnekonvensjoner Input? Siri Johannessen (Siri J) 23. feb 2008 kl. 15:42 (CET)

Thumb

Det er ett eller annet sted i den lange grisekoden for å legge på malere og annet at det blir surr. Tror det må plukkes vekk og legges tilbake bit for bit og så må en se hva som fungerer. — John Erling Blad (Jeblad) 26. feb 2008 kl. 17:00 (CET)

Kategoridilemma

Under rydding i kategorier kom jeg over en vanskelig en. Du har lagt inn Kategori:Segl uten å opprette den på en artikkel. Det som er vanskelig her er at segl også betyr noe annet, sigillum. Jeg ser for meg to muligheter:

  • Kategori:Segl (heraldikk) og Kategori:Segl (sjøfart)
  • Kategori:Segl og Kategori:Seil

Førstnevnte løsning er dum fordi det er best å unngå slik kvalifisering av kategorier dermed det er mulig, sistnevnte er dum fordi segl er felles form i bm og nn for sjøfartstypen. Vi trenger begge kategorier, for seglene er det viktig å ha plass for når det skrives by- og embetsmannshistorie. Noen tanker? Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 00:09 (CET)

Hmmm... Kanskje felleskategorien kategori:rigg og segl for den maritime bruken? Disse elementene (mast, tauverk, seglduk) er likevel så integrerte at det ikke nødvendigvis er noen fordel å skille dem. Lurer ellers på om vi bør samle eller splitte i forbindelse med bumerker og segl. Vi kunne ha kategori:bumerker og segl. Om disse skal splittes, så ville kategorinavnet kategori:heraldiske segl være mye tydeligere mht. innhold enn kategorien kategori:segl. -- Olve Utne 29. feb 2008 kl. 01:00 (CET)
Gode forslag. Jeg synes vi skal gå for Kategori:Rigg og segl og Kategori:Bumerker og segl, evt. lage Kategori:Heraldiske segl som underkategori der etterhvert hvis behovet melder seg. Jeg kan skrive en artikkel som passer i sistnevnte kategori så vi får det på plass. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 16:30 (CET)
Da går jeg i gang med det maritime. :-) Olve Utne 29. feb 2008 kl. 16:31 (CET)
Forøvrig, grunnen til at jeg ikke vil ha heraldiske segl som toppkategori er at mange segl ikke er laget etter heraldiske prinsipper. Chris Nyborg (Cnyborg) 29. feb 2008 kl. 17:56 (CET)
Sant... :] Olve Utne 29. feb 2008 kl. 18:12 (CET)

Ødela jeg malen din?

Det ble visst litt ball for deg nå, men jeg håper det går bra :) Jeg så forresten at flere av gårdene du har skrevet om var kategorisert i tinglag (Kategori:Halsa tinglag) og sogn (Kategori:Tustna sokn). Jeg gjorde ikke noe med det, men jeg synes kanskje det er uheldig å kategorisere gårdene i for mange geografiske kategorier. Vi burde, etter mi mening, holde oss til kommuner, regioner, fylker og landsdeler og droppe andre geografiske kategorier. (Dette er vel noen av de første artiklene du produserte, før vi begynte å tenke hardt på kategorisering.) --Kristian Hunskaar 11. mar 2008 kl. 14:03 (CET)

Det dreier seg her om historiske inndelinger. Synes du at vi ikke skal ha slike? -- Olve Utne 11. mar 2008 kl. 14:40 (CET)
Har visst ikke fulgt opp her... Men vi har jo begynt en liknende diskusjon annetsteds i mellomtida. Mitt syn er altså at det ikke er behov for flere sett geografiske kategorier. Jeg synes det er riktigere å ha en artikkel om f.eks. Halsa tinglag som kategoriseres i tilhørende kommunekategorier samt i en Kategori:Tinglag. --Kristian Hunskaar 18. mar 2008 kl. 13:55 (CET)

Mal:Anetavle

Hei, kunne ikke dy meg, men testet litt på Frederik II. Ser at den krasjer med {{wikipedia}} - noe som kan fikses? Siri Johannessen (Siri J) 17. mar 2008 kl. 18:26 (CET)

Hmm... Ved lange strenger i biografiske opplysninger kan det være greit å sette inn en <br/> for å unngå at tabellen tar opp hele vinduet. Et annet alternativ kan være å sette tabellen som fullbredde. Det sistnevnte ville nok være det mest brukervennlige. Men kanskje finnes det andre måter å gjøre det på også...? Skal sove på det. |-) Olve Utne 18. mar 2008 kl. 02:07 (CET)

Soknekategoriar

Eg slo saman dei to soknekategoriane; valde Kategori:Sokn som vel er einaste felles form (n1). Chris Nyborg (Cnyborg) 18. mar 2008 kl. 02:10 (CET)

Ser at «sokner» óg er felles, men hokjønnsforma er nok særs uvanleg på bokmål. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. mar 2008 kl. 02:20 (CET)

Mal:Aune 1985

Hvis poenget med {{Aune 1985}} er å få teksten som beskriver kilden ut av brødteksten, så løses dette bedre ved å angi dette i <references />. Istedenfor å skrive <ref>{{Aune 1985}}</ref> i brødteksten så skriver du <ref name="aune1985" /> og i references så skriver du

<references>
aune1985 = [[Kolbjørn Aune|Aune, Kolbjørn]]: ''“Dem snakka på -o” : dialekten i Hemne'', Hemne mållag, Hemne 1985
</references>

Dermed slipper en å vedlikeholde separate maler, og artikkelen vil inneholde all relevant tekst. — John Erling Blad (Jeblad) 27. mar 2008 kl. 11:38 (CET)

Poenget med kildemaler er at det er verker som det refereres til (eller vil bli referert til) i mange artikler, slik at det a) er greit å kunne bare skrive en kortform, og b) lett å kunne endre kildeangivelsen universelt med f.eks. lenke til artikkel om forfatter, ISBN hvis det dukker opp, lenke til digitalisert versjon hvis det kommer osv, og c) at kildeangivelsen er lik hver gang (spesielt praktisk der det er flere forfattere, og det kan bli avvik i måten man angir det på). Chris Nyborg (Cnyborg) 27. mar 2008 kl. 14:37 (CET)