Brukersamtale:Zahl

Sideversjon per 9. okt. 2010 kl. 09:47 av Aaemn784 (samtale | bidrag) (Signatur.)
Nytt emne

For gamle innlegg på samtalesiden, se Arkivet til Aaemn784.

Folkevalgte

Heisann Aaemn. Flotte lister over de folkevalgte. Du hadde foreslått kategorien "Folkevalgte". Nå har jeg lett litt rundt i kategoritreet vårt, og bestemt meg for å bytte ut "Folkevalgte" med den eksisterende kategorien "Lokalpolitikere". Tror ikke det betyr at vi trenger å gjøre noe med overskriftene. Vennlig hilsen Marthe Glad 8. okt 2010 kl. 10:52 (CEST)

'Lokalpolitiker' er en brukbar betegnelse, men det er viktig å huske på at en (parti)politiker ikke nødvendigvis er folkevalgt. Vi har mange politikere i dette landet, men kun en liten andel sitter i styre og stell.
Jeg har tenkt på alternative artikkeltitler, men jeg er kommet frem til at det er best å ha malen 'Folkevalgte i X', og så kan man derfra lage separate artikler om f.eks. 'X kommunestyre 2007–2011', hvor man foruten en liste over representanter og suppleanter kan skrive om saker som er blitt drøftet og vedtatt i denne perioden o.s.v.
Jeg ønsker forresten en advarsel øverst i artiklene om folkevalgte. Opplysningene i artiklene er nemlig en ubekreftet gjengivelse av listene som stod i aviser umiddelbart etter valgene. Senere omtellinger eller nyvalg kunne forandre listene slik at representanter for parti A falt ut mens representanter for parti B kom inn. (Nedre deler av) listene kan således være uriktige. Listene er heller ikke offisielle. Jeg skal skrive en tekst som gjør leseren oppmerksom på dette forholdet, men uten at det overdramatiseres. Det som jeg behøver hjelp til, er å lage en slik advarselsrute.
-- Aaemn784 [] 8. okt 2010 kl. 12:04 (CEST)
Lokalpolitiker og folkevalgt er ikke det samme, det er jeg med på, men heldigvis framgår det av artiklene dine hva de handler om, og de som klikker på "lokalpolitikere"-kategorien skjønner av tittelen hva dine artikler handler om. Når det gjelder advarselen, lurer jeg på om det kan være best å skrive i innledningsteksten til artikkelen hvor det er du har informasjonen fra? Jeg tror det kan lage en mer lesbar tekst enn et stort advarselsskilt. (P.S. Nå er familien Jacobsen på forsida til Nord-Norge).Vennlig hilsen Marthe Glad 8. okt 2010 kl. 13:25 (CEST)
Takk. Det var da hyggelig, men innholdet i Jacobsen (handelsfamilie i Mosjøen) er jo i det beste fall å anse som et sammendrag. Jeg bor her og der og er på reisefot store deler av året, så jeg har nesten til enhver tid med meg bare en liten del av mitt tilfang, – og aldri kildene. Jeg er forøvrig svært nøye på at ting skal kildebelegges. Ett forhold i dette henseendet er jeg imidlertid usikker på: På hvilken måte kildebelegger man almene, men ofte uopptegnede eller ubeleggbare oppfatninger som «Hun er veldig populær i byen» og «Foretaket var godt kjent i hele landsdelen»? Folk som er oppvokst eller har bodd lenge på et bestemt sted, vet gjerne mye fra hverdagslivet, såsom det som jeg skriver i Sjøsiden (Mosjøen) om at forretningene i bygatene opplevet at mye folk begynte å gå på senteret isteden.
-- Aaemn784 [] 9. okt 2010 kl. 10:59 (CEST)

Nye artikkeltitler ønskes

Fra og til:

1.) Joh. Petersen Bok- og papirhandel = Joh. Petersen Bok- og papirhandel (Mosjøen)

2.) Reidar Flokkmann = Reidar Flokkmann (kjøpmann i Mosjøen)

3.) Mosjøhallen = Mosjøhallen (Mosjøen)

Takk på forhånd.

-- Aaemn784 [] 9. okt 2010 kl. 10:59 (CEST)

Er det egentlig nødvendig? Når det gjelder stedsnavn som finnes flere steder, kan det være greit med en presisering i parentes og/eller pekesider (se f.eks ). Men Mosjøhallen er vel entydig? Hans P. Hosar 8. okt 2010 kl. 08:22 (CEST) (Flyttet fra Samtale:Mosjøhallen. -- Aaemn784 [] 9. okt 2010 kl. 11:47 (CEST))
Jeg ser din innvending.
Jeg er veldig konsekvent og systematisk av meg og mener at man bør følge mønsteret som man har lagt seg til, også i tilfeller hvor det ved første blikk fremstår som pleonastisk, og jeg tror at dette er positivt på lang sikt. Jeg har sett bl.a. et foretak på sted A (la oss si «Bodø Sport») som har flyttet til eller har åpnet avdeling på sted B, men som likevel har beholdt navnet Bodø Sport på sted B. Da er det veldig viktig at det heter Bodø Sport (Mosjøen). Det er altså ikke alltid like opplagt at Bodø Sport ligger i Bodø.
Så her er det pragmatiske versus prinsipielle interesser. Jeg stiller meg på den sistnevnte side. Jeg får også tilføye at det gjør meg utilfreds å ha uorden i «verket» som jeg holder på med.
P.S. Jeg kommer senere til å flytte denne samtalen til hovedsamtalen på min brukerside.
-- Aaemn784 [] 9. okt 2010 kl. 11:22 (CEST) (Flyttet fra Samtale:Mosjøhhallen. -- Aaemn784 [] 9. okt 2010 kl. 11:47 (CEST))
Tilbake til Zahls brukerside.