Dagsavisen Fremtiden

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 24. aug. 2023 kl. 06:45 av Kallrustad (samtale | bidrag) (lenke til hjemmeside)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dagsavisen Fremtiden er en dagsavis som kommer ut i Drammen. Den er en såkalt sonet utgave av Dagsavisen, der noe av stoffet produseres av en lokal redaksjon i Drammen og resten av en sentral redaksjon i Oslo. Dagsavisens sjefredaktør, Eirik Hoff Lysholm, er også sjefredaktør for drammensavisen. Redaktør for Fremtiden er Emma Huisman Moskvil.

Navnet kommer fra den gamle avisen Fremtiden, som ble grunnlagt 1905 i Drammen og som var en av de store Arbeiderparti-avisene i Norge. Avisen hadde en opplagsmessig storhetstid på midten av 1980-tallet før sviktende annonsemarked og store investeringsutgifter svekket økonomien. I februar 2000 endret avisen navn til Drammensavisa Fremtiden før eieren, A-pressen, slo avisen konkurs i november samme år. I 2013 gjenoppsto avisen under navnet Dagsavisen Fremtiden med første utgave 31. august 2013.

Kilde


Buskerud våpen.png Dagsavisen Fremtiden er basert på en artikkel fra historieboka.no, et nedlagt nettsted som formidla Buskeruds historie. Teksten er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Prosjektet var et samarbeid mellom wikien og Viken fylkeskommune. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.