Hjelp:Min bruker

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 2. okt. 2018 kl. 16:22 av Marianne Wiig (samtale | bidrag) (Min brukerside: korr.)
Hopp til navigering Hopp til søk

Registrer deg som bruker

  • Klikk på lenken opprett konto (denne finner du helt øverst til høyre).
  • Fyll ut skjemaet og skriv inn teksten i bildet under (ReCaptcha). Klikk på Opprett konto under skjemaet.
  • Alle brukere må oppgi sitt virkelige navn, men dette er ikke påkrevd som brukernavn.
  • Vær oppmerksom på at du må bekrefte på e-post (som blir sendt deg automatisk) at du har registrert deg som bruker, før du kan begynne å jobbe i wikien.
  • Ditt telefonnummer blir ikke på noen måte offentliggjort eller videreformidlet. Det er kun til bruk dersom NLI trenger å få tak i deg.
  • Om du ikke får til å registrere deg, ta kontakt med Norsk lokalhistorisk institutt.

Min brukerside

Alle brukere har en egen brukerside. Den opprettes automatisk når du registrerer deg. For å gå inn på brukersiden klikker du på navnet ditt i menyen øverst til høyre. Den siden du da får opp, fungerer som en vanlig wikiartikkel, som du selv kan fylle med informasjon. Om du trenger inspirasjon, kan du ta en titt på andre brukersider. Det kan særlig være nyttig for andre brukere å få vite noe om dine interesser både innen lokalhistorie og innen andre felt, yrkeserfaring, bosteder og utdanning.

Lokalhistoriewiki er ikke bare et leksikon, men også et sosialt medium. Vi oppfordrer derfor alle til å tenke gjennom hva de legger ut på sine egne brukersider. For eksempel bør man være svært forsiktig med å legge ut sensitive opplysninger om seg selv og sin familie. For mer informasjon se Datatilsynets råd om personvern i sosiale medier.

Min samtaleside

I den samme menyen har du samtalesiden din, der andre brukere kan gi gode råd eller stille spørsmål. Du kan skrive både på din egen og andres samtalesider. Når du er inne på brukersiden, klikker du først på fanen "Samtale". Deretter kan du enten:

  1. Velge fanen "Legg inn nytt emne" og fyll ut skjemaet som dukker opp,
  2. Velge fanen "Rediger" og deretter skrive et innlegg slik du ville skrevet et avsnitt med overskrift i en vanlig wikiartikkel.

Til slutt undertegner du ved å klikke på signaturikonet i knapperaden over skrivevinduet.

Les mer om samtalesider.

Innstillinger

Under Innstillinger i den samme menyen finner du bl.a. ”språk”, der du kan velge bokmål eller nynorsk som wikiens målform.

Overvåkningsliste

Sider du selv har opprettet kommer automatisk i overvåkningslisten din. Det gjør også artikler du er spesielt interessert i, om du klikker på stjernen til høyre for "Vis historikk". Overvåkede sider vises i fet skrift i Spesial:Siste endringer. Har du valgt å motta e-postvarsler, får du beskjed om endringer gjennom den kanalen også. Varslene gir deg både mulighet til å sjekke endringene og til å bli med på den videre utviklingen av artiklene.

Egne bidrag

Alle redigeringer du gjør i wikien, legger seg i en liste over dine brukerbidrag. Du vil finne forklaringer til elementene i listen under hjelpesiden for Siste endringer, som er bygd opp på samme måte som listen over brukerbidrag.