Hoffsbyen (Oslo)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Deler av Hoffsbyen sett fra friområdet mellom Skøyen terrasse og Nedre Silkestrå.
Foto: Leif-Harald Ruud (2011).

Hoffsbyen i bydel Ullern i Oslo kommune er en hagebybebyggelse som ble etablert i 1920. Arkitekt Harald Hals, som fem år tidligere var involvert i tilblivelsen av Ullevål Hageby, var hovedansvarlig for utformingen av det nye boligstrøket.

Bebyggelsen ligger på begge sider av den sørligste delen av Konventveien, og består av 11 rekkehus i hvitkalket mur. Med unntak av fargen, er bygningene ikke ulike de som man finner i Ullevål Hageby. Boligområdet er oppført på Byantikvarens gule liste.

Hagebyen ble oppført på grunn som var skilt ut fra Hoff gård. De lokale bedriftene Skabo Jernbanevognfabrik, Thunes Mekaniske Verksted og AS Eureka samarbeidet om oppkjøpet for å bygge arbeiderboliger, men hadde ikke tilstrekkelige ressurser til å gjennomføre planene. Oslo kommune fikk derfor tilbud om å kjøpe grunnen, selv om denne befant seg i daværende Aker. Kommunen bekostet dermed også oppføringen av rekkehusene. Disse besto av ialt 63 boenheter, og i tillegg ble det oppført 52 eneboliger for salg til private.

Galleri

Kilder


Koordinater: 59.9276733° N 10.6795527° Ø