Ingolf Kristiansen (skomaker): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(AB-leksikon, fletter sammen to artikler om samme person/bedrift)
 
(redigering)
Linje 1: Linje 1:
Ingolf Kristiansen, skomaker, idrettsmann og Kalvøya-patriot, født 10. juni 1938. Ingolf er født i annen etasje i det røde huset midt på Kalvøya. Her bor han fremdeles, som pensjonist og oppsynsmann engasjert av Bærum kommune, og passer på at publikum behandler øya «hans» skikkelig. Ofte må han ryke ut for å avverge gressbranner etter uforsiktig bruk av engangsgriller. I 2006 fikk han Kongens fortjenstmedalje i sølv for arbeidet med å ta vare på Kalvøya. Etter folkeskolen begynte Ingolf som lærling i farens skomakerverksted i Brynsveien 7 (nå Leif Larsens vei). Transporten til Sandvika foregikk med båt. Broen som forbinder Kalvøya md Kadettangen, kom først i 1962. Ingolf overtok farens skomakerverksted i 1967, og flyttet til Løkketangen 3 i 1994. Da han overlot verkstedet til yngre krefter i 2005, hadde han arbeidet som skomaker i Sandvika i 51 år. Ingolf Kristiansen var også en fremragende idrettsmann. Han kom tidlig med i Bærum Roklubb, som holdt til på «Danmark» i Sandviksbukta. Han har gull fra nordisk mesterskap, og en rekke NM-titler. Som medlem av den berømte Bærums-fireren tok han 6. plass under EM i 1964, mens det ble 9. plass under de olympiske leker i Tokyo. Senere satset Ingolf på kajakk, der han deltok i flere turløp og gjorde det skarpt i konkurranse med mer meritterte padlere.
'''[[Ingolf Kristiansen]]''' (født 10. juni 1938) er skomaker og idrettsmann, bosatt på [[Kalvøya (Bærum)|Kalvøya]] i [[Bærum kommune|Bærum]].
Ingolf er født i annen etasje i det røde huset midt på Kalvøya. Faren Thorvald Kristiansen var skomaker, og hadde i slutten av 1920-årene startet sitt eget verksted under navnet ''Skomaker Thv. Kristiansen''. Det første verkstedet lå i et bryggerhus ved [[Åmodtgården (Sandvika)|Åmodtgården]], men i 1937/38 ble det flyttet til [[Brynsveien (Bærum)|Brynsveien]] 7 (nå [[Leif Larsens vei]]). Etter folkeskolen begynte Ingolf som lærling i skomakerverkstedet. Transporten til [[Sandvika (Bærum)|Sandvika]] foregikk med båt. Broen som forbinder Kalvøya med Kadettangen, kom først i 1962.  


Kristiansen, Ingolf, Skomaker, Løkketangen 3, skomakervirksomhet opprettet av Thorvald Kristiansen under navnet Skomaker Thv. Kristiansen i slutten av 1920-årene. Startet først i et bryggerhs ved Åmodtgården, og flyttet i 1937/38 til Brynsveien 7 (som i dag er Leif Larsens vei). Ingolf Kristiansen begynte som lærling hos sin far i 1953, og overtok virksomheten i 1967. I 1994 flyttet han til Løkketangen 3, som han kjøpte av skomaker Morten Lind-Halvorsen. I 2005 sluttet Ingolf Kristiansen som skomaker. Truls Gundersen overtok lokalene, og driver i dag under navnet Skomaker Gundersen.
Han overtok farens skomakerverksted i 1967, og flyttet i 1994 til [[Løkketangen (Bærum)|Løkketangen]], som han kjøpte av skomaker Morten Lind-Halvorsen. Kristiansen arbeidet som skomaker i Sandvika i hele 51 år. Han overlot i 2005 verkstedet til Truls Gundersen, som driver det i dag under navnet Skomaker Gundersen.
 
Ingolf Kristiansen var også en fremragende idrettsmann. Han kom tidlig med i Bærum Roklubb, som holdt til på «Danmark» i Sandviksbukta. Han har gull fra nordisk mesterskap, og en rekke NM-titler. Som medlem av den berømte Bærums-fireren tok han 6. plass under EM i 1964, mens det ble 9. plass under de olympiske leker i Tokyo. Senere satset Ingolf på kajakk, der han deltok i flere turløp og gjorde det skarpt i konkurranse med mer meritterte padlere.
 
Ingolf bor fremdeles i barndomshjemmet på Kalvøya, som pensjonist og oppsynsmann engasjert av Bærum kommune, og passer på at publikum behandler øya «hans» skikkelig. Kalvøya-patrioten Kristiansen må ofte han ryke ut for å avverge gressbranner etter uforsiktig bruk av engangsgriller. I 2006 fikk han [[Kongens fortjenstmedalje]] i sølv for arbeidet med å ta vare på Kalvøya.

Sideversjonen fra 2. feb. 2018 kl. 08:29

Ingolf Kristiansen (født 10. juni 1938) er skomaker og idrettsmann, bosatt på Kalvøya i Bærum.

Ingolf er født i annen etasje i det røde huset midt på Kalvøya. Faren Thorvald Kristiansen var skomaker, og hadde i slutten av 1920-årene startet sitt eget verksted under navnet Skomaker Thv. Kristiansen. Det første verkstedet lå i et bryggerhus ved Åmodtgården, men i 1937/38 ble det flyttet til Brynsveien 7 (nå Leif Larsens vei). Etter folkeskolen begynte Ingolf som lærling i skomakerverkstedet. Transporten til Sandvika foregikk med båt. Broen som forbinder Kalvøya med Kadettangen, kom først i 1962.

Han overtok farens skomakerverksted i 1967, og flyttet i 1994 til Løkketangen, som han kjøpte av skomaker Morten Lind-Halvorsen. Kristiansen arbeidet som skomaker i Sandvika i hele 51 år. Han overlot i 2005 verkstedet til Truls Gundersen, som driver det i dag under navnet Skomaker Gundersen.

Ingolf Kristiansen var også en fremragende idrettsmann. Han kom tidlig med i Bærum Roklubb, som holdt til på «Danmark» i Sandviksbukta. Han har gull fra nordisk mesterskap, og en rekke NM-titler. Som medlem av den berømte Bærums-fireren tok han 6. plass under EM i 1964, mens det ble 9. plass under de olympiske leker i Tokyo. Senere satset Ingolf på kajakk, der han deltok i flere turløp og gjorde det skarpt i konkurranse med mer meritterte padlere.

Ingolf bor fremdeles i barndomshjemmet på Kalvøya, som pensjonist og oppsynsmann engasjert av Bærum kommune, og passer på at publikum behandler øya «hans» skikkelig. Kalvøya-patrioten Kristiansen må ofte han ryke ut for å avverge gressbranner etter uforsiktig bruk av engangsgriller. I 2006 fikk han Kongens fortjenstmedalje i sølv for arbeidet med å ta vare på Kalvøya.