Leksikon:Brakteat: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: Brakteat, mynt som er preget bare på den ene siden, men som samtidig er så tynn at preget vises negativt på baksiden. B.myntene hører middel­alderen til og ble i Norge tidligst preget ...)
 
m (Robot: Legger til {{Bm}})
 
(Én mellomliggende versjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Brakteat, mynt som er preget bare på den ene siden, men som samtidig er så tynn at preget vises negativt på baksiden. B.myntene hører middel­alderen til og ble i Norge tidligst preget noe etter 1100, senest omkring 1500 (under erkebis­kop Erik Valkendorf). De fleste b.funn stammer fra arkeologiske undersøkelser av middelalderkirker. H.W.
'''Brakteat''', mynt som er preget bare på den ene siden, men som samtidig er så tynn at preget vises negativt på baksiden. Brakteatmyntene hører [[middelalderen]] til og ble i Norge tidligst preget noe etter 1100, senest omkring 1500 (under erkebis­kop [[Erik Valkendorf]]). De fleste brakteatfunn stammer fra arkeologiske undersøkelser av middelalderkirker. {{sign|H.W.}}


{{nhl}}
{{nhl}}
{{Bm}}
[[Kategori:Mynt|{{PAGENAME}}]]

Nåværende revisjon fra 12. mar. 2024 kl. 15:05

Brakteat, mynt som er preget bare på den ene siden, men som samtidig er så tynn at preget vises negativt på baksiden. Brakteatmyntene hører middelalderen til og ble i Norge tidligst preget noe etter 1100, senest omkring 1500 (under erkebis­kop Erik Valkendorf). De fleste brakteatfunn stammer fra arkeologiske undersøkelser av middelalderkirker. H.W.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.