Forskjell mellom versjoner av «Leksikon:Nordafjelske Norge»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: Nordafjelske Norge. En administrativ tve­deling av Norge i det sønnafjelske og nordafjelske er kjent helt fra middelalderen og fram mot slutten av 1700-tallet. Grensen mellom n. og det s...)
 
 
Linje 1: Linje 1:
Nordafjelske Norge. En administrativ tve­deling av Norge i det sønnafjelske og nordafjelske er kjent helt fra middelalderen og fram mot slutten av 1700-tallet. Grensen mellom n. og det sønnafjelske Norge gikk ved Åna-Sira, Langfjella og Dovre. Omkr. 1500 nevnes også Lindesnes hyppig som grenseskjell i sør, men det vanligste har vært å regne hele Agder til det sønnafjelske Norge. (P. Hovda: Det nordanfjellske og sunnanfjellske Noreg i mellomalderen, HT bd. 33.) S.I.
+
'''Nordafjelske Norge'''. En administrativ tve­deling av Norge i det ''[[Leksikon:sønnafjelske Norge|sønnafjelske]]'' og nordafjelske er kjent helt fra [[middelalderen]] og fram mot slutten av [[1700-tallet]]. Grensen mellom nordafjelske Norge og det sønnafjelske Norge gikk ved [[Åna-Sira]], [[Langfjella]] og [[Dovre]]. Omkr. 1500 nevnes også [[Lindesnes]] hyppig som grenseskjell i sør, men det vanligste har vært å regne hele [[Agder]] til det sønnafjelske Norge. (P. Hovda: ''Det nordanfjellske og sunnanfjellske Noreg i mellomalderen'', HT bd. 33.) {{sign|S.I.}}
  
 
{{nhl}}
 
{{nhl}}
 +
 +
[[Kategori:Landsdeler|{{PAGENAME}}]]

Nåværende revisjon fra 30. jul. 2008 kl. 19:35

Nordafjelske Norge. En administrativ tve­deling av Norge i det sønnafjelske og nordafjelske er kjent helt fra middelalderen og fram mot slutten av 1700-tallet. Grensen mellom nordafjelske Norge og det sønnafjelske Norge gikk ved Åna-Sira, Langfjella og Dovre. Omkr. 1500 nevnes også Lindesnes hyppig som grenseskjell i sør, men det vanligste har vært å regne hele Agder til det sønnafjelske Norge. (P. Hovda: Det nordanfjellske og sunnanfjellske Noreg i mellomalderen, HT bd. 33.) S.I.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.