Ole Bull Akademiet

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 3. jan. 2020 kl. 10:56 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «[[Kategori:Voss kommune» til «[[Kategori:Voss herad»)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Ole Bull Akademiet ble etablert i 1977 på Voss.

Ole Bull Akademiets logo.

Det er en norsk stiftelse drevet for å formidle kunnskap om norsk folkemusikk og folkedans, til studenter på høgskole og universitetsnivå. Ideen om et akademi var Ole Bull sitt, og ble realisert av Sigbjørn Bernhoft Osa, først med kurs i slåtte-spill for studenter ved Norges musikkhøgskole og Bergen Musikkonservatorium. Et fast 2-årig studium for utøvere ble etablert med Griegakademiet fra 1996, og kan lede til bachelorgrad i kombinasjon med enheter fra Universitetet i Bergen. Studier innen pedagogikk gis ved Høgskolen Stord/Haugesund.

I samarbeid med Voss Spelemannslag forvalter akademiet Voss Folkemusikksamling. Videre publiserer de bøker og plater, og driver musikkverksted. Det avholder den årlige Osafestivalen og forvalter fondet og felesamlingen etter Sigbjørn Bernhoft Osa. Videre eier det og driver studenthjemmet Kringsjå.

Akademiet er finansiert av Staten, samt Hordaland fylke og Voss kommune. Rektor i 2019 er Jo Asgeir Lie, som leder en stab på tolv fast tilsatte, pluss professor Steinar Ofsdal.

Rektorer

Kilder