Ole Falk Moe: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
mIngen redigeringsforklaring
Linje 15: Linje 15:
== Ettermæle ==
== Ettermæle ==
{{thumb |Ole Falk Moe gravminne Oslo.jpg|Ole Falk Moe er gravlagt på [[Vestre Aker kirkegård]] i Oslo.|[[Bruker:Stigrp|Stig Rune Pedersen]] (2015)}}  
{{thumb |Ole Falk Moe gravminne Oslo.jpg|Ole Falk Moe er gravlagt på [[Vestre Aker kirkegård]] i Oslo.|[[Bruker:Stigrp|Stig Rune Pedersen]] (2015)}}  
Ole Falk Moe er gravlagt på [[Vestre Aker kirkegård]] i Oslo sammen med broren Moltke Moe. Begge titlene 'Overretssagfører'' og ''Ingeniør'' er benyttet på gravminnet, som også har påskriften ''Guds fred''.
Ole Falk Moe er gravlagt på [[Vestre Aker kirkegård]] i Oslo sammen med broren Moltke Moe. Begge titlene ''Overretssagfører'' og ''Ingeniør'' er benyttet på gravminnet, som også har påskriften ''Guds fred''.


== Kilder ==
== Kilder ==

Sideversjonen fra 31. okt. 2015 kl. 17:11

Ole Falk Moe fotografert rundt 1900.
Foto: Ukjent/Oslo Museum.

Ole Falk Moe (født 18. januar 1861 i Krødsherad, død 29. september 1913 i Grootfontein i dagens Namibia) var ingeniør og jurist, med karriere både i Norge og i utlandet, lengst var han i USA. Han døde i dagens Namibia mens han var ansatt i et tysk-engelsk selskap der.

Familie

Ole Falk Moe var sønn av biskop og eventyrsamler Jørgen Moe (1813-1882) og Johanne Fredrikke Sofie, født Sørenssen (1833-1913), og var bror av blant andre folkeminneprofessor Moltke Moe (1859-1913).

Liv og virke

Ole Falk Moe utdannet seg som jurist før han begynte på ingeniørstudiet. Etter endt utdannelse var han noen år i USA, hvor han var med på en rekke store ingeniørarbeider.

I 1899 kom Moe hjem til Norge, hvor han etablerte seg som ingeniør og overrettssakfører.

I 1912 fikk Ole Falk Moe en ledende stilling i et stort tysk-engelsk selskap i dagens Namibia, hvor han var ansatt da han døde.

Ettermæle

Ole Falk Moe er gravlagt på Vestre Aker kirkegård i Oslo.
Foto: Stig Rune Pedersen (2015)

Ole Falk Moe er gravlagt på Vestre Aker kirkegård i Oslo sammen med broren Moltke Moe. Begge titlene Overretssagfører og Ingeniør er benyttet på gravminnet, som også har påskriften Guds fred.

Kilder

  • Aftenposten 2. oktober 1913: nekrolog over Ole Falk Moe.