Oslobilder

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 16. jun. 2017 kl. 07:03 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Ny side: '''Oslobilder''' er en base for historiske bilder fra Oslo og byens nærmeste omegn. Den ble etablert i mars 2010 med Oslo Museum og Oslo byarkiv som eiere, og drives av...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Oslobilder er en base for historiske bilder fra Oslo og byens nærmeste omegn. Den ble etablert i mars 2010 med Oslo Museum og Oslo byarkiv som eiere, og drives av KulturIT med støtte fra Norsk kulturråd.

Etter at byarkivet og Oslo museum hadde lagt ut sine bilder, kom det raskt til andre institusjoner. Blant de som har lagt ut samlinger er Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek, Norsk Folkemuseum, Telemuseet, Norsk Teknisk Museum, DEXTRA Photo og Universitetsbiblioteket i Bergen. I september 2012 var det omkring 100 000 bilder i basen. Omtrent på samme tid ble standardstørrelsen på bildene økt, slik at de er mer anvendelige for gjenbruk. En betydelig andel av bildene er lagt ut under fri lisens eller har forelda opphavsrett. Potensialet for vekst er stort: Oslo Museum har opp mot halvannen million bilder i sin samling, byarkivet har omkring en halv million og i tillegg er det en rekke andre samlinger som kan være aktuelle for Oslobilder. Basen vokser dermed etterhvert som bilder blir digitalisert og indeksert.

Litteratur og kilder