Samtale:Norsk Krigsleksikon

Nytt emne

Døde lenker

Lenkene til Norgeslexi virker å være døde. Kan vi få digital tilgang til krigsleksikonet andre steder?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 12:10 (CEST)

De flytta det for en tid tilbake, og da slutta lenker å fungere. En del er korrigert, og går til den nye sida - men nå ser det ikke ut til at den fungerer heller. Det som går av er å bruke den som er på bokhylla.no. Det er nå mulig å lenke direkte til ei side der, ved å skrive f.eks. {{bokhylla|NBN:no-nb_digibok_2010113005006|side=15}} (NB! Sidetallet gjelder digital side, ikke pagineringa i boka).
Jeg fikser også en kjappløsning her: NK-artikkel omdirigeres til {{Norsk krigsleksikon}}. Da får vi opp lenka til bokhylla-versjonen. Så kan vi finne ut i ro og mak om vi skal lage en avansert mallløsning for dette, eller om vi bare skal la lenka gå dit, og så kan folk slå opp artikkelen sjøl (det er jo søkefunksjon på bokhylla). Chris Nyborg (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 12:53 (CEST)
Rask og god løsning, Chris. Dette vil fungere greit.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 13:18 (CEST)
Det denne løsninga ikke fanger opp er artikler der lenke er lagt inn manuelt - den tar jo bare de der malen er brukt (dette er en av grunnene til at jeg er glad i slike maler - når et eller annet slutter å fungere kan alt endres på en gang). Men når vi kommer over slike nå er det jo bare å legge inn Norsk krigsleksikon 1940–45. Utg. Cappelen. Oslo. 1995. Digital versjonNettbiblioteket, så det går veldig kjapt å fikse det. Chris Nyborg (diskusjon) 28. apr. 2015 kl. 13:38 (CEST)
Tilbake til siden «Norsk Krigsleksikon».