Trefningen ved Prestebakke: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
mIngen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Trefningen ved Prestebakke''' fant sted [[10. juni]] [[1808]], da norske og svenske styrker møttes i en trefning ved [[Prestebakke i Enningdal|Prestebakk]] i [[Enningdal]]. Trefningen var en av de blodigste på norsk jord under [[Napoleonskrigene]]. 60 svenske og seks norske soldater falt, mens 470 svensker ble tatt til fange. [[Johan Henrich Spørck]], som siden ble kommandant på [[Fredrikstad festning]], oppnådde å bli forfremmet til [[kaptein]] for sin innsats i trefningen.
'''Trefningen ved Prestebakke''' fant sted [[10. juni]] [[1808]], da norske og svenske styrker møttes i en trefning ved [[Prestebakke i Enningdal|Prestebakke]] i [[Enningdal]]. Trefningen var en av de blodigste på norsk jord under [[Napoleonskrigene]]. 60 svenske og seks norske soldater falt, mens 470 svensker ble tatt til fange. [[Johan Henrich Spørck]], som siden ble kommandant på [[Fredrikstad festning]], oppnådde å bli forfremmet til [[kaptein]] for sin innsats i trefningen.


Lokalhistorikeren Helge Warberg utga i 2008 ei bok om slaget, ''Slaget ved Prestebakke. 10. juni 1808''.
Lokalhistorikeren Helge Warberg utga i 2008 ei bok om slaget, ''Slaget ved Prestebakke. 10. juni 1808''.

Sideversjonen fra 19. feb. 2009 kl. 09:21

Trefningen ved Prestebakke fant sted 10. juni 1808, da norske og svenske styrker møttes i en trefning ved Prestebakke i Enningdal. Trefningen var en av de blodigste på norsk jord under Napoleonskrigene. 60 svenske og seks norske soldater falt, mens 470 svensker ble tatt til fange. Johan Henrich Spørck, som siden ble kommandant på Fredrikstad festning, oppnådde å bli forfremmet til kaptein for sin innsats i trefningen.

Lokalhistorikeren Helge Warberg utga i 2008 ei bok om slaget, Slaget ved Prestebakke. 10. juni 1808.