Vinterkroken: Forskjell mellom sideversjoner

ingen redigeringsforklaring
(Ny side: Vinterkroken, vei i Asker, blindvei vestover fra Nye Vakås vei. Veien her, sør for Bruset, fikk dette navnet da hovedfeltet ble bygd ut i 1980-årene, fordi det ligger i et strøk der...)
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
Vinterkroken, vei i Asker, blindvei vestover fra Nye Vakås vei. Veien her, sør for Bruset, fikk dette navnet da hovedfeltet ble bygd ut i 1980-årene, fordi det ligger i et strøk der det tidligere var sen snøsmelting og et «kuldehøl». Feltet er nå åpent og vennlig, mens det tidligere lå nokså inneklemt og skyggefullt til. Husrekkene inneholder for det meste to-, tre- og firemannsboliger. Mellom Vogellund (Holmensenteret) og Vakåssletta gikk det tidligere en vei, som også i dag delvis fremstår som hulvei. Den går i terrenget mellom Vinterkroken og Rugdeveien og krysser Nye Vakås vei. Det er rimelig å anta at salttransport fra Holmenbukta har foregått langs dette faret med videre forbindelse mot Semsvannet, gjennom skogsområder til Tyrifjorden og videre derfra. Veien ble også brukt som klokkervei.
'''[[Vinterkroken]]''' er en vei i [[Asker kommune|Asker]]. Den går som blindvei vestover fra [[Nye Vakås vei]]. Veien her, sør for [[Bruset (Asker)|Bruset]], fikk dette navnet da hovedfeltet ble bygd ut i 1980-årene, fordi det ligger i et strøk der det tidligere var sen snøsmelting og et «kuldehøl». Feltet er nå åpent og vennlig, mens det tidligere lå nokså inneklemt og skyggefullt til.  
 
Husrekkene inneholder for det meste to-, tre- og firemannsboliger. Mellom [[Vogellund (Asker gnr 1/4)|Vogellund]] ([[Holmensenteret]]) og [[Vakåssletta]] gikk det tidligere en vei, som også i dag delvis fremstår som [[hulvei]]. Den går i terrenget mellom Vinterkroken og [[Rugdeveien (Asker)|Rugdeveien]] og krysser Nye Vakås vei. Det er rimelig å anta at salttransport fra [[Holmenbukta (Asker)|Holmenbukta]] har foregått langs dette faret med videre forbindelse mot [[Semsvannet (Asker)|Semsvannet]], gjennom skogsområder til [[Tyrifjorden]] og videre derfra. Veien ble også brukt som klokkervei.


{{AB-leksikon}}
{{AB-leksikon}}