Øvre Eiker kirkelige fellesråd

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Øvre Eiker kirkelige fellesråd er et samarbeidsorgan mellom menighetsrådene i Øvre Eiker kommune og fungerer som kontakt mellom kirken og kommunen. Det omfatter menighetene i

Fellesrådet består av to representanter for hver av de fire menighetene, en representant for Øvre Eiker kommune og en representant for Tunsberg bispedømme, samt kirkevergen i Øvre Eiker, som fungerer som sekretær. Rådet har ansvar for planlegging av kirkens virksomhet i kommunen, samarbeid mellom menighetsrådene, drift og vedlikehold av kirker og kirkegårder og arbeidsgiveransvar for kirkelig tilsatte med unntak av menighetsprestene. Rådet har kontorer i Haug menighetssenter og i Vestfossen kirke. I dag (2020) har Fellesrådet rundt 15 ansatte, deriblant kirkeverge, menighetssekretær, diakon, trosopplærere, kantorer/musikere, kirketjenere, saksbehandler og renholdere. Prestene, som er ansatt i Eiker prosti, har kontorer på samme sted. Dette omfatter for tiden prosten, sognepresten i Haug og Bakke, sognepresten i Vestfossen og Fiskum, en kapellan og en prostiprest.

Kilder:Eiker Leksikons logo.jpeg Øvre Eiker kirkelige fellesråd inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!