Aksjeservice

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Aksjeservice AS er et programvare- og konsulenthus knyttet til aksjonæradministrasjon. Aksjeservice leverer egenutviklede løsninger for elektronisk aksjebok med tilhørende rapportering til Skatteetatens Aksjonærregister. Selskapet har videre spesialisert seg på arbeidet med aksjonærhåndtering og rapportering og har bistått mange av landets største selskaper med å rydde opp i deres aksjebøker.

Selskapet ble stiftet i 2006 som en følge av problemene mange bedrifter opplevde rundt rapporteringen til Aksjonærregistret som ble innført i 2004. Selskapet startet driften i Tønsberg, men etablerte raskt en avdeling i Munkedamsveien i Oslo for å komme nærmere mange av de større kundene. I 2009 flyttet hovedkontoret til Billingstad i Asker hvor selskapet fremdeles holder til med adresse Billingstadsletta 13.

Historikk og løsninger

Aksjeservice startet i 2007 med en enkel løsning hvor man tilbød elektronisk aksjebok som kommuniserte direkte med Aksjonærregistret slik at man ikke lenger måtte sitte å fylle ut manuelle skjemaer i Altinn eller på papir. Dette ble veldig godt mottatt i markedet, og allerede etter første år hadde Aksjeservice over 100 selskaper som benyttet systemet til innsending av Aksjonærregisteroppgaven.

I forbindelse med avholdelse av generalforsamling i 2010 var representanter fra Aksjeservice med og gjennomførte det praktiske for flere store selskap. Det ble blant annet utviklet nye systemer for optisk lesing av stemmesedler, og man eliminerte dermed potensialet for menneskelig svikt i opptellingsrutiner.

Aksjeservice i dag

Aksjeservice jobber kontinuerlig med videreutvikling og tilpassing til en hver tid gjeldene lovverk, forskrifter og retningslinjer, og tilbyr på denne måten en sikker og problemfri aksjonærhåndtering for sine kunder. Selskapet har hatt en ekspansiv vekst i kundemassen.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Aksjeservice er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.

Koordinater: 59.8764014° N 10.4984468° Ø