Anne Marie Kvien

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Anne Marie Kvien (født 5. juli 1947 i Vang i Valdres) er musiker, komponist og forfatter.

Anne Marie Kvien vokste opp i Høresbygda, men har siden bodd hele livet sitt i Oslo. Valdres er allikevel en stor del av henne. Hun har stått på egne bein i stort sett hele sin karriere, med verken plateselskap eller forlag i ryggen. Men den siste boka hennes Stille vatn, 2018, gis ut av forlaget Fønix.

Hennes ønske med å skrive, er å være en budbringer som formidler tekster med et nært og dypt innhold.

På musikkfronten er "Sangen til bygda" blitt hennes store hit. Den er skrevet av Ragnwei Axellie og musikken er av Roland Cedermark, men hun oversatte den til norsk, og dermed ble den hennes vei til platebransjen. Ellers skriver hun mange av sangene sine selv. "Jeg har aldri promotert meg selv noe særlig, bortsett fra å kontakte radioene når jeg har ny plate", sier hun i opplysninger hun har gitt om seg selv. "Jeg har vært så heldig at de fleste radiokanalene har spilt musikken min, og da spesielt nærradioene i Norge".

Hun har en viseprofil med tekster som handler om natur og livet. Tekstene bærer budskap om fred og kjærlighet til mennesker og naturen i tillegg til å ha mye åndelighet i seg.

Bibliografi

  • Vassliljer. Dikt. Eget forlag, 2015
  • Stille som vatn. Dikt. Fønix forlag, 2018

Kilder og litteratur

Se også