Asker og Bærum namsfogdkontor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Asker og Bærum namsfogdkontor ble opprettet i 2005.

Asker og Bærum kommune hadde lenge egne lensmannskontorer. Begge var spesielle ved at de ikke utførte politioppgaver etter at Asker og Bærum politikammer ble opprettet i 1949. De to lensmannskontorene ble 1. april 2005 slått sammen til Asker og Bærum namsfogdkontor. Kontoret holder til i Øvre Torv 1 i Sandvika (Trygdegården), men har også en avdeling i Torvveien 20 i Asker (politistasjonen).

Det oppsto strid da politimester Torodd Veiding i 2002 tok til orde for å slå sammen de lokale lensmannskontorene. Politimesteren ønsket å oppnå effektivisering og besparelse, mens de ansatte ville beholde selvstendige enheter i begge kommuner. Saken ble avgjort av Stortinget, som under behandlingen av den sivile delen av politireformen i 2004 besluttet at lensmannskontorer uten politioppgaver skulle erstattes av namsfogdkontorer i hvert politidistrikt.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker og Bærum namsfogdkontor er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.