Aslaug Martine Mørk

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Aslaug Martine Mørk (født 9. desember 1911, død 19. september 2014 i Oslo) bodde i Oslo. Mørk, som ble nesten 103 år gammel, rakk å bli mor, bestemor og oldemor.

I Aftenpostens A-magasin kommenterte hun i desember 2012 hvordan det var å være eldst. Mørk fylte da 101 år og var eldst på sin avdeling på Stovnerskogen sykehjem:

Noen ganger føler jeg meg litt som en byrde; det gjør vel de fleste. Jo eldre man blir, desto mer føler man at familien burde få være fri. Slippe å tenke på oss gamle. [....] Da jeg kom hit til aldershjemmet, var det en del som spurte meg om råd for hvordan man skal bli 100 år. Men jeg har ikke gjort det minste grann, jeg. Årene kommer bare helt av seg selv, det gjør de så absolutt. [....] Skal dere ha et råd, så er det å gå mye. Da får du med deg mer, både av vindusshopping og mennesker.

Kilder og litteratur

  • Aftenposten, 23. september 2014: Dødsannonse.
  • A-Magasinet, 7. desember 2012.


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.