Aust-Agder kulturhistoriske senter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Aust-Agder kulturhistoriske senter (AAks) er et interkommunalt selskap som eies av Aust-Agder fylke og kommunene i fylket. Det skal være et fagmiljø for arkiv og museum.

Aust-Agder kulturhistoriske senter samler inn, oppbevarer, registrerer og formidler fotografier, negativer og filmer. Pr. 2008 besto samlingen av 300 000 bilder, de fleste originale. Billedsamlingene blir oppbevart i sikre magasiner. Målet er er å registrere tilveksten i Asta, og enkeltbildene lagres i Primus. Foreløpig blir de også søkbare i trykte kataloger. AAksleverer kopier til privat bruk, trykksaker, utstillinger mm. I løpet av 2006 ble det utarbeidet en plan for bevaring og digitalisering av foto og selve digitaliseringsarbeidet ble satt i gang februar 2007. Aust-Agder kulturhistoriske senter er regional ansvarsinstitusjon for fotobevaring i Aust-Agder.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Aust-Agder kulturhistoriske senter er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!