KUBEN

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

KUBEN, tidligere Aust-Agder kulturhistoriske senter (AAks), er et interkommunalt selskap som eies av Agder fylke og kommunene i tidligere Aust-Agder fylke. Det skal være et fagmiljø for arkiv og museum, der Aust-Agder-Museet, Aust-Agder-arkivet og Aust-Agder museumstjeneste ble innlemma som avdelinger.

Institusjonen samler inn, oppbevarer, registrerer og formidler fotografier, negativer og filmer. Pr. 2008 besto samlingen av 300 000 bilder, de fleste originale. Billedsamlingene blir oppbevart i sikre magasiner. Målet er å registrere tilveksten i Asta, og enkeltbildene lagres i Primus. Foreløpig blir de også søkbare i trykte kataloger. AAksleverer kopier til privat bruk, trykksaker, utstillinger mm. I løpet av 2006 ble det utarbeidet en plan for bevaring og digitalisering av foto og selve digitaliseringsarbeidet ble satt i gang februar 2007. KUBEN er regional ansvarsinstitusjon for fotobevaring i Aust-Agder.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg KUBEN er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!