Bajazz Ballettstudio

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bajazz Ballettstudio, Gamle Ringeriksvei 37, Bekkestua i Bærum, er et ballettstudio etablert i 1995 med 100 elever.

Siden har elevtallet vokst til ca. 1000 dansere i alderen 4–20 år, de fleste bosatt på Bekkestua og området omkring. Jazz, hiphop og funk jazz utgjør skolens profil, men det undervises også i klassisk og moderne dans.

Bajazz har to kompanier med viderekomne dansere plukket ut på audition. Dette er de ivrigste danserne, som velger å bruke mye tid på trening og forestillinger. Det er også to aspirantgrupper for de litt yngre. De får tidlig være med på forestillinger og workshops.

Bajazz har én stor elevforestilling i året i Bærum Kulturhus. Tidligere har skolen satt opp Skrothaven – et eventyr i en skrothave der dansenumrene ble bundet sammen av skuespillere. Andre oppsetninger er jubileumsforestillingen Ti tær, Fargefesten og Eventyrlige danser – sju tablåer fra kjente eventyr.

Mona Jeanette Berntsen, som vant So you think you can Dance, startet karrieren i Bajazz.

Bajazz har også en ballettskole i Tønsberg og åpnet nye lokaler på Fornebu høsten 2007.


Koordinater: 59.9178829° N 10.5875229° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bajazz Ballettstudio er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.