Bajazz Ballettstudio

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bajazz Ballettstudio, Gamle Ringeriksvei 37, Bekkestua i Bærum, er et ballettstudio etablert i 1995 med 100 elever.

Siden har elevtallet vokst til ca. 1000 dansere i alderen 3–20 år, de fleste bosatt på Bekkestua og området omkring. Jazz, hiphop og commercial utgjør skolens profil, men det undervises også i klassisk og moderne dans.

Bajazz har fire kompanier med viderekomne dansere plukket ut på audition. Dette er de ivrigste danserne, som velger å bruke mye tid på trening og forestillinger. Det er Rekrutt fra 6. klasse, Aspirant og Jr. kompaniet på ungdomsskolen, og Kompaniet på videregående. Disse elevene får tidlig være med på forestillinger og workshops.

Bajazz har én stor elevforestilling i året i Bærum Kulturhus. Tidligere har skolen satt opp Skrothaven – et eventyr i en skrothave der dansenumrene ble bundet sammen av skuespillere. Andre oppsetninger er jubileumsforestillingen Ti tær, Fargefesten og Eventyrlige danser – sju tablåer fra kjente eventyr.

Det settes opp juleforestilling på Arena Bekkestua, hvor elevene viser hva de har lært det første halvåret. I tillegg setter kompani-elevene opp en egen forestilling med danser de har lært i timene, men også danser de har lært på workshops.

Mona Jeanette Berntsen, som vant So you think you can Dance, startet karrieren i Bajazz.

Bajazz har også en ballettskole i Tønsberg og åpnet nye lokaler på Fornebu høsten 2007.


Koordinater: 59.9178829° N 10.5875229° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bajazz Ballettstudio er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.