Baluba Varteig Barnekor

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Baluba Varteig Barnekor er en del av Varteig menighets barnearbeid, og holder sine øvelser på Hasle menighetssenter. Det er åpent for gutter og jenter fra 6 til 12 år, og var i 1999 støttemedlem i Det Norske Misjonsselskap.

Koret ble startet av Liv Nordengen som Ovaskogs Unge Røster 19. april 1983 og skiftet senere navn til Varteig Unge Røster, før det fikk det nåværende navnet våren 1999. Baluba har øvet på ulike steder, i begynnelsen i familien Nordengens peisestue, flyttet så til Høgheim bedehus der det forble frem til og med våren 1995 og deretter på Hasle menighetssenter. I 1998 planla koret en kasettinnspilling.

Livs sønn Pål beskriver den første tiden slik: «[Moren min] var dirigent, søsteren min la en stø hånd over tangentene, broren min lagde taktfaste rytmer på trommene og jeg var maskott. Øvelsene fant sted i peisestua hjemme hos oss. Hver uke kunne du høre gode gamle Børugjeng-låter fra ivrige barnestemmer, forplante seg lenger inn i bygda enn røyksignalene fra naboen.»

Blant korets ledere er Liv Nordengen, Ann Kristin Handelsby, Linn Marie Juliussen og Inger Elise S. Aarmo, mens Anette Rasmussen var pianist i flere år.

Kilder