Barnengen Tekniske Fabrik Norsk Aktieselskap

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Barnengen Tekniske Fabrik Norsk Aktieselskap var en bedrift på Lysaker i Bærum, grunnlagt i 1911, i de første år drevet vesentlig på agentbasis, fra 1916 som aksjeselskap med Sverre Brøholdt som disponent. Fra da av konsentrerte man seg om produksjon og salg av egne artikler. I 1919 ble lokalene til Elektrokjemiske ved Lysaker kjøpt og ombygd til såpefabrikk, med produksjon av kosmetika, munnpleiemidler, toalettsåper og blekk. Frem til 1929 eid av det svenske firmaet Barnängens Tekniska Fabrik, som holdt til på Södermalm i Stockholm. Navnet (Barnängen) kommer fra fabrikktomten på Södermalm, der det på 1500-tallet hadde ligget et barnesykehus.

1. juli 1929 overtok firmaet enesalget av Fabrikken Tomtens varer på agenturbasis. Egen produksjon til 1983 (kosmetikk, munnpleiemidler, toalettsåpe m.m.). 1985 ble Barnengen overtatt av Tomten A/S, som ble nedlagt 1997 og varemerkene overtatt av danske Blumøller, eid av Sara Lee Corporation.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Barnengen Tekniske Fabrik Norsk Aktieselskap er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.