Brukersamtale:Reidunn
Velkommen!
Velkommen ombord, Reidunn! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise (sletta side) er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er. Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-) |
Velkommen ombord, Reidunn! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise (sletta side) er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er. Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-) |
-- mvh, Veslemøy DB Søbak 28. jun 2011 kl. 10:46 (CEST)
Sagmoringen
Hei Reidunn.Fint bilde av Jytlerstuggua/Sagmoringen! Lurer bare på hvor stedet ligger. Tenkte å kategorisere bildet på kommune.
Helsing Trond Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2011 kl. 13:54 (CEST)
- Nå har jeg begynt på artikkelen "Næroset, Ringsaker, Hedmark. Noen bruk og plasser i Ringsfjerdingen". Hjelp! Jeg greier ikke å plassere bildet av Jytlerstuggua i artikkelen! Har visst glemt alt jeg gjorde sist...
- Reidunn
- Hei Reidunn :) Skal ta en liten titt - så kan du etterligne neste gang ;) Flyttet og innlegget ditt nederst - det er en av wikiens merkeligheter - nyeste innlegg nederst. Undertegne innlegg på samtalesider kan du forresten lett få til ved å trykke på den niende knappen fra venstre over redigeringsvinduet (der du skriver) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 25. okt 2011 kl. 17:22 (CEST)
- Da hadde jeg fikset litt - det var ikke mye galt du hadde gjort. Programmet vårt gjør forskjell på store og små bokstaver i filnavn, så om du skriver .jpg skjønner det ingenting når filen heter noe med .JPG. Den bommerten der er vanlig, og jeg går selv i den fellen innimellom :) Jeg la inn en lenke til leksikondelen vår der det også er en artikkel om gjørtler: Leksikon:Gjørtler. Håper det er greit for deg?
- Jeg lurer også på om det kanskje kan være godt å skifte navn på artikkelen etterhvert - og det er ren teknikk som gjør at jeg spør ;) Det du har skrevet her er jo langt nok til at det kan få være en artikkel for seg selv? Om du vil, kan jeg hjelpe deg med å ordne det - bare si fra :) God kveld! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 25. okt 2011 kl. 17:36 (CEST)
Innlegging av bildet av Veltberget gikk også skeis. Kan du lage en oppskrift? - Sett markøren på det stedet i teksten der bildet skal inn. - Klikk på "Last opp bilde" i venstremenyen.
hm :) innlegging i en artikkel er ikke det samme som opplasting til lokalhistoriewikien.
- last opp bildet til wikien via lenken i venstremenyen,
- hvis du kan, arbeid med artikkelen i et eget nettleservindu / fane, det gjør det lettere å kopiere / dobbeltsjekke filnavnet.
- på det stedet i artikkelen der du vil legge inn bildet klikker du så markøren står der og blinker til deg.
- klikk på det 10. ikonet fra venstre over redigeringsvinduet – Fil:Button image.png.
- Du får teksten [[Bilde:Eksempel.jpg|thumb|bildetekst (fotograf)]] i artikkelen.
- Bytt ut Eksempel.jpg med navnet på filen du har lastet opp. "Bildetekst (fotograf)" ser det ut som om fungerer greit ;)
- Trykk på knappen som heter "Forhåndsvisning" under redigeringsvinduet så du får se at det har gått som det skal.
Du kan også finne mer om slikt her eller om knappene og kodene som brukes på wiki her.
Håper dette hjelper litt :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. okt 2011 kl. 11:28 (CEST)
En rusletur i Næroset
Hei Reidunn, mitt navn er Aslak Kittelsen, jeg er administrator her. Det var en fin artikkel du har skrevet om bruk og plasser i Næroset, med mye fine bilder av miljøet der oppe. Vi er i beita for stoff om Ringsaker og Hedemarken generelt her på wikien, så dette er bra. Jeg lurer bare på én ting: Artikkeltittelen/overskrifta passer ikke helt inn i det leksikonformatet vi har her, så kunne vi omdøpt artikkelen til for eksempel "Bruk og plasser i Næroset"? Jeg kan godt ta meg av det hvis det er i orden for deg. Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 3. nov 2011 kl. 13:49 (CET)
Hei Aslak Jeg er opptatt av at artikkelen skal komme opp i trefflista til folk som søker i wikien. Da er kanskje "Bruk og plasser i Næroset" bedre enn "En rusletur i Næroset"... så, OK, bare legg om tittelen, du! :-) Mvh Reidunn
- Hei Reidunn, nå ser jeg at Trond Nygård/Kallrustad har gjort det, så da er vel det i orden :) Aslak Kittelsen 4. nov 2011 kl. 13:14 (CET)