Bruksveien (Asker)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bruksveien i Vollen i Asker er en kort blindvei som går østover fra Arnestadveien. Navn etter Arnestad Bruk. Leiligheter og noen få eneboliger sogner til veien. Boligene i veien har panoramautsikt til fjord, fjell og åser som omkranser Oslofjorden. Veien ligger på en odde som har hurtigbåthavn og badestrender med aftensol til ca. kl 22.30 midtsommer.

I lokalene etter Arnestad Bruk har en rekke småbedrifter holdt til de senere år. Ragnar Natvig etablerte møbelfabrikk her rett etter 1940. I drift til ca. 1970. Før dette hadde skipsbygger Chr. Jensen lokaler på stedet. I 2010 ble Arnestad Bruk revet, og nye leiligheter og hus i Bruksveien ble ferdigstilt i 2012. Samtidig ble trebåtmuseum og sjøskole ferdigstilt. De ligger under leiligheter og hus i Bruksveien ut mot Maudbukta med adkomst fra Chr. Jensens vei.

Deler av i Bruksveien er fredet, da det ligger gamle gravhauger her. Det er kilometer med kyststi som går rett forbi bebyggelsen.

Vollen Båtforening har sin båthavn/opplagsplass her. Nr. 5. er Vollen Kystkultursenter/Selvikvillaen; en sveitservilla fra ca. 1880. Villaen er en del av Asker Museum.


Koordinater: 59.8063985° N 10.4914934° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bruksveien (Asker) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.