DEFA

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

DEFA AS, Sandviksveien 183 i Sandvika i Bærum, er et teknologiselskap innen utvikling, produksjon og salg av bilvarmeprodukter, sikkerhetsløsninger til biler, motorsykler, båter og hytter, samt belysning. Selskapet ble etablert av Didrik Eidsvig i Oslo i 1946, og flyttet til Sandvika året etter.

Didrik Eidsvig Fabrikker (DEFA) startet med produksjon av dukker og modellfly, la om til å produsere belysning og elektrisk installasjonsmateriell, og flyttet til eget bygg i Sandviksveien i 1950. DEFA var Norges første underleverandør til den svenske bilindustrien og lanserte sin første motorvarmer i 1960. Blokkvarmere tilpasset ulike motortyper ble lansert noe senere. Hovedkontoret flyttet til Nesbyen i 1967. Samtidig startet en gradvis overflytting av produksjonen.

Et komplett bilvarmesystem med motor- og kupevarmer, den første elektroniske batteriladeren for montering i motorrommet og et startur for montering innvendig i bilens kupé ble lansert i begynnelsen av 1980-årene, og det første bilalarmsystemet i 1986. En egen utviklingsavdeling for elektronikkprodukter ble etablert på Kongsberg i 1987. Den første MC-alarmen ble lansert i 2002, og den første båtalarmen i 2005.

DEFA-divisjonene Automotive, Security og Lighting ble etablert i 2002. Samme år ble utviklingsavdelingen flyttet til Sandvika, der også administrasjons-, salgs- og markedsavdelingen holder til. DEFA Group hadde i 2007 avdelingskontorer i Sandvika, Nesbyen, Lahaugmoen, Trondheim, Ålborg, Helsingborg og Wuxi i Kina. DEFA AS eies og ledes av administrerende direktør Didrik Andreas Eidsvig, har 140 ansatte og omsatte for 156 millioner kroner i 2009.


Koordinater: 59.8872074° N 10.5185892° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg DEFA er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.