Sandviksveien (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Motiv fra Sandviksveien i Bærum kommune, nær Høvik kirke.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)

Sandviksveien er en lengre vei i Bærum kommune. Den går fra Høviksvingen/Sarbuvollveien i Høvik sentrum, sørvestover forbi Høvik kirke og parallelt med E18 Drammensveien. Veien krysser deretter Solvikveien til Sonja Henies vei. Derfra går den nordvestover under Drammensveien til Stasjonsveien, og videre sørvestover forbi Folangerveien til Jørgen Kanitz' gate. Denne strekningen ble bygd/opprustet rundt 1965 og fikk samtidig navn i forbindelse med E18-utbyggingen. Den har flere ganger blitt ombygd, i 1982, 1990 og i 1993.

Veien går så sørover under Drammensveien til Kadettangen og videre sørvestover i bro over Sandvikselva. Deretter går den i tunnel til sentralrundkjøringen under Sandvika vest (Kjørbokollen), og derfra sørover til rundkjøringen vest for kulturhuset i Sandvika og sørvestover til rundkjøringen ved Thon Hotel Oslofjord. Den går så under Drammensveien til Slependveien i Asker.

Veien har navn etter Sandvika.


Koordinater: 59.8936974° N 10.548983° ØAsker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Sandviksveien (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.