Diskusjon:Alison Heyerdahl

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Det står "I 1920 giftet hun seg med bankmann Johan Nic. Bruun", men det må vel ha vært mye før det? --Stigrp (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 09:08 (CEST)

Ja, dette må være en glipp. De fikk barn i 1897 (se dåp i kildene), og hun var gift med Matheson i 1900. Chris Nyborg (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 09:33 (CEST)
Den er grei. Ellers skulle jeg ønske at vi ga henne en annen tittel enn "belest husmor". Det er neppe særlig leksikalsk :-) Hva var hun egentlig? Hva gjorde hun? Og jeg er heller ikke så begeistret for ubekreftede utsagn som "hun likte Thor Heyerdahls første kone Liv Coucheron Torp best", mest fordi jeg ikke er tilhenger av slike rangeringer som "best", "mest kjent" osv. Et utsagn eller et sitat om hvem av svigerdøtrene hun likte best, blir selvsagt noe annet. Og så kobles dette til Fathuiva-ekspedisjonen, som hun støttet, men da kunne hun jo ikke vite om sønnens fremtidige koner. --Stigrp (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 09:43 (CEST)
Alison hadde nok aldri noen jobb, så det blir husmor. Men ikke hvilken som helst husmor. Hva mener du med ubekreftede utsagn? MortenHV (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 14:40 (CEST)
Jeg synes fortsatt ikke noe om den tittelen ("belest husmor"), men skal ikke mase mer om det. Med ubekreftet mener jeg det som står om at Allison likte Thors første kone best ("Det heter seg at..."). Hvor kommer den påstanden fra? Og jeg synes uansett at den ikke passer i en leksikalsk artikkel. Hadde det ikke holdt med å skrive at hun hadde et godt forhold til Liv? Jeg har ikke så mye mer å tilføye enn dette, og kommer ikke til å gå inn i ytterligere diskusjoner om disse tingene, som vi sikkert ser ulikt på uansett . --Stigrp (diskusjon) 11. apr. 2016 kl. 14:46 (CEST)